MedWatch

Genmabs Darzalex-salg overgik forventningerne i tredje kvartal

Salget af Darzalex, som Genmab har udlicenseret til Johnson & Johnson, overgik forventningerne i tredje kvartal.

Foto: Joost Melis / Genmab / PR

Salget af det Genmab-udviklede knoglemarvskræftmiddel Darzalex, som er udlicenseret til Johnson & Johnson, overgik forventningerne i tredje kvartal.

Det fremgår af det amerikanske selskabs regnskab for perioden tirsdag.

Darzalex-salget er i juli, august og september opgjort til 1,58 mia. dollar mod ventet 1,45 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af data fra Bloomberg News.

Det samlede salg svarer dermed til knap 10,1 mia. kr., mens konsensus blandt analytikerne med tirsdagens valutakurser svarer til 9,25 mia. kr.

Salget i USA udgjorde 841 mio. dollar i USA og 739 mio. dollar i resten af verden.

Genmab modtager royalties for salget, men Johnson & Johnson er begyndt at reducere royalty-betalingerne, efter at de to partnere røg i totterne på hinanden sidste år.

En del af tvisten, der handler om to aspekter af netop royalty-betalingerne, går på, om Genmab bør løfte en del af de royalties, som Janssen skal betale til Halozyme Therapeutics for anvendelsen af det selskabs teknologi til udviklingen af den subkutane udgave af Darzalex, der nu også markedsføres - som Darzalex Faspro.

Det mener Janssen, at det danske selskab skal, og derfor begyndte Janssen allerede fra andet kvartal sidste år at tilbageholde en del af royalty-betalingen til Genmab for at dække en del af betalingerne til Halozyme.

Den anden del af tvisten, som de to parter er i gang med en voldgiftssag om, handler om, hvorvidt Janssen er forpligtet til at betale royalties til Genmab, indtil det danske selskabs patenter vedrørende Darzalex (daratumumab) udløber, eller indtil Janssens patenter vedrørende Daratumumab ikke længere yder beskyttelse.

De relevante patenter hos Genmab ventes at udløbe i slutningen af 2020'erne og starten af 2030'erne, mens de relevante patenter under Janssens ejerskab stopper med at yde beskyttelse i midt-2030'erne.

Mere fra MedWatch

Eir Ventures har rejst over 900 mio. kr.

Life science-fonden Eir Ventures gik sidste år i luften med et håb om at rejse 100 mio. euro inden for et år. Lidt over et år senere har fonden rejst 122,3 mio. euro, svarende til 900 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier