MedWatch

Brain+ dykker på børsen efter notering

Kort efter en notering på First North-børsen i København falder sundhedsselskabet Brain+ under udbudskursen. (Opdateret kl. 12)

Foto: Finn Frandsen

Udbudskursen på 5,69 kr. på Brain+' aktie holdt ikke længe, da selskabet blev noteret på First North-børsen i København torsdag morgen.

Efter ca. halvanden times handel lå aktien i kurs 4,1 og var dermed faldet med ca. 28 pct. – med til det regnestykke hører dog, at de af selskabets aktionærer, der har udnyttet fortegningsretten til at købe aktier i virksomheden, samtidig har fået en såkaldt tegningsorden på yderligere aktier, der aktuelt handles til 0,8 kr. Dermed er det reelle kursfald lavere for selskabets tidlige aktionærer.

Ifølge Brain+ blev aktien ellers overtegnet forud for børsnoteringen med 69 pct., og adm. direktør Kim Baden-Kristensen udtalte, at det ville være et tegn på en frygt i det generelle marked frem for selskabets case, hvis kursen dykkede fra start.

Brain+ udvikler digitale løsninger inden for demens og Alzheimers og solgte aktier for 15 mio. kr. ved noteringen. Siden selskabets etablering i 2012 har Brain+ modtaget privat finansiering og fondsmidler for 66 mio. kr.

(Opdateret med oplysning om værdien af det reelle kursfald for tidlige aktionærer.)

Aktier i digitalt sundhedsselskab frister investorer – efterspørgsel overstiger udbud

Børsbejlere frygter ikke turbulente markeder: "Vi kommer til at ringe med klokken som planlagt" 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier