Brain+ dykker på børsen efter notering

Kort efter en notering på First North-børsen i København falder sundhedsselskabet Brain+ under udbudskursen. (Opdateret kl. 12)
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Udbudskursen på 5,69 kr. på Brain+' aktie holdt ikke længe, da selskabet blev noteret på First North-børsen i København torsdag morgen.

Efter ca. halvanden times handel lå aktien i kurs 4,1 og var dermed faldet med ca. 28 pct. – med til det regnestykke hører dog, at de af selskabets aktionærer, der har udnyttet fortegningsretten til at købe aktier i virksomheden, samtidig har fået en såkaldt tegningsorden på yderligere aktier, der aktuelt handles til 0,8 kr. Dermed er det reelle kursfald lavere for selskabets tidlige aktionærer.

Ifølge Brain+ blev aktien ellers overtegnet forud for børsnoteringen med 69 pct., og adm. direktør Kim Baden-Kristensen udtalte, at det ville være et tegn på en frygt i det generelle marked frem for selskabets case, hvis kursen dykkede fra start.

Brain+ udvikler digitale løsninger inden for demens og Alzheimers og solgte aktier for 15 mio. kr. ved noteringen. Siden selskabets etablering i 2012 har Brain+ modtaget privat finansiering og fondsmidler for 66 mio. kr.

(Opdateret med oplysning om værdien af det reelle kursfald for tidlige aktionærer.)

Aktier i digitalt sundhedsselskab frister investorer – efterspørgsel overstiger udbud

Børsbejlere frygter ikke turbulente markeder: "Vi kommer til at ringe med klokken som planlagt" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også