MedWatch

Vægttab som nyt diabetesmål kan booste salget af Novo Nordisks fedmemidler

Varigt vægttab bør være det primære mål i behandlingen af folk med diabetes, mener en række fagfolk, der bakkes op af Novo Nordisk, hvis nye fedmemiddel, Wegovy, giver et vægttab på op mod 17 pct. i gennemsnit.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det kan skæppe ekstra i kassen i Novo Nordisks fedmeforretning, hvis et varigt vægttab bliver det primære mål i behandlingen af folk med diabetes, sådan som en række udenlandske forskere foreslår det i tidsskriftet The Lancet.

Det skriver Dagbladet Børsen onsdag.

Har man type 2-diabetes og taber sig over 15 pct. i vægt, kan det vende sygdomsudviklingen, og netop lægemidlerne Saxenda og det nyeste Wegovy fra Novo Nordisk udmærker sig ved sin evne til at reducere vægten hos overvægtige patienter – sidstnævnte kan sikre over 15 pct. vægttab i en længere periode.

Hos Novo Nordisk hilser man da også et større fokus på vægttab i behandlingen af type 2-diabetes velkommen.

“Der er en tæt sammenhæng mellem svær overvægt og type 2-diabetes, og vi ved, at svær overvægt kan føre til andre kardiometabolske sygdomme som f.eks. type 2-diabetes og hjertesygdomme,” skriver Stephen Gough, vicedirektør og lægefaglig chef i Novo Nordisk til Børsen.

Omtrent 90 pct. af alle med diabetes er overvægtige eller svært overvægtige, og fedmemarkedet kan på længere sigt nå en værdi på 40 mia. dollar (256 mia. kr.) alene i USA, hvis prisen på lægemidlet er optimalt sat, og tilskudssituationen forbedres, så omtrent to tredjedele af de svært overvægtige kommer i medicinsk behandling, skriver Børsen.

Novo Nordisk oplever i dag så stor efterspørgsel på Wegovy, der blev lanceret i juni, at medicinalselskabet ikke kan følge med. Først i begyndelsen af 2022 venter selskabet at kunne stabilisere produktionen af fedmemidlet, skrev MedWatch i august.

Novo Nordisk indleder efter planen desuden et fase 3a-forsøg her i anden halvdel af 2021, hvor man vil teste molekylet semaglutid i tabletform som behandling af fedme. Semaglutid er godkendt som både tablet- og injektionsbehandling mod diabetes, mens det også er sendt til godkendelse hos både FDA og EMA som behandling af fedme. Dog kun som injektionsbehandling på nuværende tidspunkt. 

Finanshus ser øget sandsynlighed for en tredje Novo-opjustering

Novo Nordisk har skudt gang i afgørende forsøg med fedmetablet

Novo Nordisk efter leveringsproblemer i USA: Nye lanceringer af fedmemiddel sker tidligst i anden halvdel af 2022 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier