MedWatch

Pharmacosmos-arving og life science-profil går sammen om behandling af aldringsrelaterede sygdomme

Biotekselskabet Roxiant vil udnytte et protein, der forekommer hos personer, som lever særligt længe, til at behandle aldersrelaterede sygdomme – første skud skal affyres mod Huntingtons sygdom.

Andreas Christensen har brudt med familiefirmaet Pharmacosmos for at blive adm. direktør i biotekselskabet Roxiant. | Foto: Roxiant / PR

Med etableringen af biotekselskabet Roxiant sidste år har Andreas Christensen forladt de vante rammer i Pharmacosmos, som er stiftet af hans farfar Henry Christensen og stadig ledes af familieen, for i stedet at springe ud i en tilværelse som iværksætter.

Springet tager han med opbakning fra blandt andet ALK-chefen Rasmus Just, der er bestyrelsesformand i Roxiant, og sin mangeårige bekendte Kasper Gubba Ørtenblad, der også har været en del af danske biotekmiljø i en del år. Han udfylder posten som driftsdirektør, ligesom virksomheden har en håndfuld andre erfarne biotek- og medicinalfolk som en del af teamet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier