MedWatch

Den amerikanske regering truer med Novo Nordisk med bøde over rabatspørgsmål

Det danske medicinalselskab vil ikke efterleve amerikanske krav og risikerer at blive straffet herfor, skriver Børsen.

Foto: Novo Nordisk Pharmatech/PR

Novo Nordisk har sammen med fem andre medicinalproducenter stævnet den amerikanske regering, fordi selskaberne mener, at landets rabatsystem over for en række amerikanske hospitaler er forkert skruet sammen.

Det får nu de amerikanske sundhedsmyndigheder, Health Resources and Services Administration (HRSA), til at true dem med bødekrav på 5.000 dollar for hver overtrædelse heraf. Det skriver Børsen.

Selskaberne mener, at programmet giver mellemmænd en for stor del af fortjenesten, hvorfor de har valgt at omgå reglerne og selv udbyde medicin til rabatpris, så f.eks. dem med lav indkomst kan nyde godt af rabatten – hvilket egentlig er den overordnede hensigt med det amerikanske system.

"Vi er uenige i HRSA’s påstande. Vi står fuldt ud bag den politik, vi har indført for at løse det betydelige og veldokumenterede misbrug af 340B-programmet, som resulterer i, at mellemmænd, herunder såkaldte for-profit contract pharmacies, profiterer på bekostning af patienter," lyder svaret på kritikken til Børsen fra Katrine Sperling, kommunikationschef i Novo Nordisk.

 

Novo Nordisk og forhenværende topfolk indgår forlig i sag om kursmanipulation: Betaler 635 mio. kr.

Novo Nordisk Fonden hædrer mRNA-vaccineforskere i fremskyndet prisuddeling 

Novo Nordisk etablerer afdeling for RNA-og genterapier  

Mere fra MedWatch

CHMP godkender seks lægemidler

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomite har på dets møde i oktober indstillet til, at seks nye lægemidler sendes på markedet i Europa – heriblandt et middel baseret på Genmabs teknologi. Samtidig anbefaler komiteen, at ti lægemidler kan bruges på nye måder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier