MedWatch

Finanshus ser øget sandsynlighed for en tredje Novo-opjustering

I et nyt notat, vurderer storbanken Citi, at der er gode muligheder for at Novo Nordisk vil levere endnu en justering i november, særligt baseret på udrulningen af fedmemidlet Wegovy.

Foto: Novo Nordisk / PR

Den amerikanske storbank Citi ser øget mulighed for, at Novo Nordisk leverer årets tredje opjustering i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal i starten af november.

Det konkluderer banken i et notat oven på et møde med Novos koncernfinansdirektør, Karsten Munk Knudsen. Citis anbefaling af Novo er uændret "køb" med et kursmål på 780 kr.

Hvor stor sandsynlighed Citi ser for årets tredje opjustering fremgår ikke af notatet.

Men alt er ikke lysegrønt. Citi skriver eksempelvis, at banken venter, at en ny udbudsmodel for insulin i Kina vil gøre stort indhug i Novos kinesiske forretning næste år. Modellen er blevet testet i Wuhan, og sikrer myndighederne volumen mod lavere priser.

Novo sidder på en markedsandel på 50 pct. målt i volumen, og Citi venter, at de nye regler kan koste lidt over en tredjedel af Novos insulinsalg i Kina, der udgør cirka 9 pct. af Novos samlede omsætning.

Til gengæld kan Novos nye vægttabsmiddel Wegovy give et rygstød næste år. Efterspørgslen i USA har været så høj, at der har været ventetid på den lave indkøringsdosis på 0,25 milligram, men problemerne ventes ifølge Citi løst i første kvartal.

Samtidig kan Novo til den tid sætte skub i en markedsføringskampagne direkte henvendt til amerikanske forbrugere, og Citi ser stort potentiale i forretningsområdet.

"Vi forbliver positive (over for Novo, red) givet Novos vægttabsforretning, som kan nå en omsætning på næsten 3 mia. dollar ved udgangen af 2022, potentialet i den voksende pipeline og muligheder inden for Alzheimers," skriver banken i notatet.

Får banken ret, vil Novo dermed allerede næste år indfri sin seneste ambition fra november 2019 om en fordobling af salget af vægttabsmidler i 2025 sammenlignet med 2019, hvor omsætningen af Saxenda løb op i 5,7 mia. kr.

Novo Nordisk efter leveringsproblemer i USA: Nye lanceringer af fedmemiddel sker tidligst i anden halvdel af 2022

Novo Nordisk har skudt gang i afgørende forsøg med fedmetablet

Finanshus hæver forventninger til Novo efter "imponerende" Wegovy-lancering 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier