MedWatch

Svensk biotekselskab vil udvikle kræfttablet med japansk partner

Ascelia Pharma med danske Magnus Corfitzen i spidsen er gået sammen med japanske Taiho Oncology om at udvikle en ny, samlet behandling af kræft, der kombinerer Ascelia Pharmas kemoterapi med japanernes lægemiddel, der i dag bruges mod mave- og tyktarmskræft. Begge midler er tabletbaserede.

Magnus Corfitzen Magnus Corfitzen, adm. direktør i Ascelia Pharma | Foto: Ascelia Pharma / PR

En ny, tabletbaseret behandling af mavekræft, der kombinerer et danskudviklet lægemiddel med et japansk ditto, er trådt et skridt nærmere.

Det Malmø-baserede Ascelia Pharma, der har danske Magnus Corfitzen som adm. direktør og Sunstone som hovedinvestor smeder nemlig nu kæder med det japanske medicinalselskab Taiho Oncology. Sammen skal de skyde gang i et klinisk forsøg, der skal teste Ascelia Pharmas danskudviklede kemoterapi i tabletform, Oncoral, med japanernes tabletbaserede lægemiddel Lonsurf, der i dag bruges til behandling af mave- og tyktarmskræft.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

CHMP godkender seks lægemidler

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomite har på dets møde i oktober indstillet til, at seks nye lægemidler sendes på markedet i Europa – heriblandt et middel baseret på Genmabs teknologi. Samtidig anbefaler komiteen, at ti lægemidler kan bruges på nye måder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier