MedWatch

FDA hastegodkender Genmabs tisotumab vedotin

Genmab og Seagen har fået FDA's hastegodkendelse til midlet tisotumab vedotin til behandling af tilbagevendende eller metastatisk livmoderhalskræft.

Foto: Joost Melis / Genmab / PR

Genmab og partneren Seagen har fået hastegodkendt midlet tisotumab vedotin, der har det kommercielle navn Tivdak, til behandling af tilbagevendende eller metastatisk livmoderhalskræft af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Det meddeler Genmab mandag aften.

"Godkendelsen af Tivdak som monoterapi i USA er en vigtig milepæl for kvinder med tilbagevenden eller metastatisk livmoderhalskræft med sygdomsprogression ved eller efter kemoterapi, da de mangler en ny behandlingsmulighed, og vi ser frem til at give dem det," udtaler Jan van de Winkel, administrerende direktør i Genmab.

Godkendelsen kommer efter søndagens besked fra selskabet om opløftende foreløbige resultater.

FDA kan tildele lægemidler en hastegodkendelse, hvis det vurderes at midlet kan behandle alvorlige sygdomme, og at der ikke er andre behandlingsformer til rådighed.

Godkendelsen er givet på betingelse af videre bekræftelse af resultaterne, skriver Genmab.

Der er i øjeblikket gang i et verdensomspændende randomiseret fase-3-forsøg.

Godkendelsen af tisotumab vedotin kan ifølge finanshuset Jefferies lægge 10 kr. til Genmab-aktien.

Det vurderede Jefferies i en analyse fra sidste uge, hvor finanshuset sænkede sin anbefaling for aktien til "hold" fra "køb" med et kursmål, der blev hævet til 3035 kr. fra 2800 kr.

Mandag lukkede Genmab-aktien 1,5 pct. højere i 2740 kr.

Mere fra MedWatch

CHMP godkender seks lægemidler

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomite har på dets møde i oktober indstillet til, at seks nye lægemidler sendes på markedet i Europa – heriblandt et middel baseret på Genmabs teknologi. Samtidig anbefaler komiteen, at ti lægemidler kan bruges på nye måder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier