MedWatch

Trods prisnedslag nægter Medicinrådet atter at udvide brug af muskelsvindmiddel fra Biogen: "Vi har strakt os meget langt"

Medicinrådet vil trods endnu et nedslag i prisen på Biogens muskelsvindmiddel, Spinraza, ikke anbefale det til brug hos andre end den snævre patientgruppe, der i dag får tilbudt midlet. Det er sjette gang, Medicinrådet vender tomlen nedad til Biogens bestræbelser på at få udvidet anvendelsen af medicinen, og også Roche får – trods data i en bredere population – formodentlig afslag på deres middel på muskelsvind, Evrysdi, til de ældre patienter.

Tashia Lentz, adm. direktør for Biogen i Danmark | Foto: Biogen Danmark / PR

Heller ikke sjette gang blev lykkens gang for medicinalselskabet Biogen i dets bestræbelser på at få godkendt muskelsvindmidlet Spinraza (nusinersen) til en bredere gruppe af patienter, end den snævre der gælder for nuværende.

Det står klart, efter at Medicinrådet, der udarbejder anbefalinger af, hvilke nye lægemidler der skal være mulige standardbehandlinger på landets sygehuse, forleden vendte tomlen nedad til et nyt pristilbud fra Biogen på midlet, der i dag i realiteten alene er godkendt i Danmark til nyfødte spædbørn og små børn med type I og type II SMA, der ikke er blevet ældre end ca. 8 år. Alle børn, unge og voksne derover er i dag – fortsat – ikke omfattet af Medicinrådets anbefaling.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

CHMP godkender seks lægemidler

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomite har på dets møde i oktober indstillet til, at seks nye lægemidler sendes på markedet i Europa – heriblandt et middel baseret på Genmabs teknologi. Samtidig anbefaler komiteen, at ti lægemidler kan bruges på nye måder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier