MedWatch

Pfizers coronavaccine mister effekt efter fire måneder

Pfizer-Biontech-vaccinen har ikke samme holdbarhed som Modernas, fremgår det af ny analyse.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Effekten af Pfizers og partneren Biontechs covid-19-vaccine aftager efter fire måneder målt på risikoen for at blive indlagt på hospitalet. Modsat holder Modernas covid-19-vaccine sin effekt. Det viser en analyse af data fra 21 amerikanske hospitaler fordelt på 18 amerikanske delstater, skriver Bloomberg News.

Analysen er offentliggjort fredag af sundhedsmyndigheden CDC (Centers for Disease Control and Prevention), og viser, at to doser af både Pfizers og Modernas vaccine beskytter mere end én dosis af Johnson & Johnsons covid-19-vaccine, der også bruges i det amerikanske vaccineprogram.

Alle vaccinerne yder dog væsentlig beskyttelse mod at blive indlagt på hospitalet med covid-19 efter fire måneder. Moderna lå i front med en beskyttelse på 92 pct., efterfulgt af Pfizers vaccine, der viste en effekt på 77 pct., mens Johnson & Johnsons effekt blev målt til 68 pct.

Dataene kommer ifølge Bloomberg News netop som den amerikanske lægemiddelstyrelses rådgivere fredag ventes at tage stilling om, de vil anbefale, at amerikanerne skal tilbydes en boostervaccine, eller i Pfizers og Modernes tilfælde: et tredje vaccinestik.

 

FDA mødes med rådgivere om tredje vaccinestik

Mens regeringens rådgivere afviste dansk covid-vaccine arbejdede ministerium videre med planer om at støtte udviklingen

Mulighed for valg af vaccine skal sikre at flere vaccineres

Forskere ser ikke behov for booster-vacciner til alle

Danmark sælger 500.000 overskudsvacciner til New Zealand 

Mere fra MedWatch

CHMP godkender seks lægemidler

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomite har på dets møde i oktober indstillet til, at seks nye lægemidler sendes på markedet i Europa – heriblandt et middel baseret på Genmabs teknologi. Samtidig anbefaler komiteen, at ti lægemidler kan bruges på nye måder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier