MedWatch

50 investorer smider 28 mio. kr. i fynsk cannabislaboratorie

Qntm Labs, der tester og analyserer medicinsk cannabis for aktører i branchen, har rejst 28 mio. kr. i en investeringsrunde.

Cannabis fra North Grow Expo-messen i Bella Center. | Foto: Kenneth Meyer

50 investorer har lagt en investering på 28 mio. kr. i det Odense-baserede cannabislaboratorie Qntm Labs, og beløbet er blevet rejst i en investeringsrunde og kommer fra en bred investorkreds bestående af private investorer.

Det skriver Børsen.

Qntm Labs, der udfører farmaceutisk test og analyse af medicinsk cannabis for aktører i branchen, blev stiftet sidste år af 28-årige Justin Ihnken og 27-årige Connor Murphy, der begge er amerikanere, og som vil bruge finansieringen til at udbygge virksomhedens 400 kvm store faciliteter med yderligere 1000 kvm.

"Udbygningen af faciliteterne betyder, at vi i fremtiden kan hjælpe virksomhederne med næste fase af test, og vi forventer, at vi næste år vil kunne leve op til EU GMP-standarderne og i sidste ende hjælpe virksomhederne med at få udgivet deres produkter," siger Justin Ihnken, hvor GMP er god fremstillingspraksis, som skal sikre, at medicinsk cannabis overholder de gældende standarder.

Flere danske virksomheder har i de seneste år satset på at indtage det lukrative europæiske cannabismarked, efter at den danske regering indførte en forsøgsordning med fremstilling af medicinsk cannabis, der kørte fra 2018 til og med 2021.

Forsøgsordningen, der i maj blev gjort permanent, har forsikret investorerne om, at der er fremtid i den danske cannabisindustri, som tidligere har lignet et risikofyldt sted at investere, hvor eksempelvis det canadiske selskab Canopy Growth de seneste fire år bogførte et underskud på 460 mio. kr. i det danske datterselskab, og tidligere i år annoncerede, at man ville trække sig ud af produktionen i Danmark.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier