MedWatch

EMA giver tilladelse til øget produktion af coronavacciner

Yderligere tre produktionssteder er nu godkendt til at fremstille coronavacciner til brug i Europa.

De europæiske sundhedsmyndigheders (EMA) lægemiddelkomité CHMP har givet tilladelse til og mulighed for at øge produktion af coronavaccinerne fra Moderna og fra Pfizer/Biontech.

Det fremgår af en meddelelse på EMA's hjemmeside.

CHMP har godkendt nyt site til produktion af Pfizer/Biontechs Comirnaty. Der er tale om produktionsfaciliteter i Saint Remy sur Avre i Frankrig. Produktionsfaciliteterne drives af Delpharm og ventes at kunne producere 51 mio. doser flere doser allerede i år. Der er samtidig givet tilladelse til endnu en produktionslinje på Biontechs fabrik i Marburg, og det vil øge produktionskapaciteten med 410 mio. doser i 2021.

Der er desuden givet tilladelse til yderligere produktionsfaciliteter af Modernas Spikevax i USA.

Konkret er der tale om en fabrik i Bloomington Indiana, som drives af Catalent. Her vil man producere det færdige produkt. Desuden har CHMP givet tilladelse til at kontrol og pakning kan foregå flere andre steder.

I slutningen af juli gav CHMP lov til at opgradere produktionen af den aktive substans i Spikevax to steder i USA - i Massachusetts og New Hampshire.

Alle disse ændringer vil øge produktionen af Moderna-vacciner til Europa med 40 mio. flere doser i år end oprindeligt ventet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier