MedWatch

EMA giver tilladelse til øget produktion af coronavacciner

Yderligere tre produktionssteder er nu godkendt til at fremstille coronavacciner til brug i Europa.

De europæiske sundhedsmyndigheders (EMA) lægemiddelkomité CHMP har givet tilladelse til og mulighed for at øge produktion af coronavaccinerne fra Moderna og fra Pfizer/Biontech.

Det fremgår af en meddelelse på EMA's hjemmeside.

CHMP har godkendt nyt site til produktion af Pfizer/Biontechs Comirnaty. Der er tale om produktionsfaciliteter i Saint Remy sur Avre i Frankrig. Produktionsfaciliteterne drives af Delpharm og ventes at kunne producere 51 mio. doser flere doser allerede i år. Der er samtidig givet tilladelse til endnu en produktionslinje på Biontechs fabrik i Marburg, og det vil øge produktionskapaciteten med 410 mio. doser i 2021.

Der er desuden givet tilladelse til yderligere produktionsfaciliteter af Modernas Spikevax i USA.

Konkret er der tale om en fabrik i Bloomington Indiana, som drives af Catalent. Her vil man producere det færdige produkt. Desuden har CHMP givet tilladelse til at kontrol og pakning kan foregå flere andre steder.

I slutningen af juli gav CHMP lov til at opgradere produktionen af den aktive substans i Spikevax to steder i USA - i Massachusetts og New Hampshire.

Alle disse ændringer vil øge produktionen af Moderna-vacciner til Europa med 40 mio. flere doser i år end oprindeligt ventet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier