MedWatch

Topforsker bag nu statsstøttet Bavarian-vaccine: Kan både være en booster og en førstegangsvaccine

Bavarian Nordic har med statsstøtten på 800 mio. kr. især lagt an til at undersøge, om dets vaccine mod covid-19 har virkning som en booster-vaccine, men vaccinen vil også fint kunne fungere og være efterspurgt som en førstegangsvaccine, mener forskeren bag vaccinen.

Ali Salanti, professor på KU og medlem af bestyrelsen i Adaptvac | Foto: Christian Brasen

Biotekselskabet Bavarian Nordic har med mandagens aftale med regeringen sikret sig finansiering af den resterende udvikling af en vaccine mod covid-19, som selskabet vil bringe på markedet mod slutningen af 2022 eller begyndelsen af 2023 som en såkaldt booster-vaccine, hvor færdigvaccinerede og tidligere smittede får et tredje eller fjerde stik.

Det giver god mening al den stund, at stadig flere lande i disse uger og måneder begynder at give deres befolkninger booster-vacciner – Israel var de første, USA gør det fra 20. september, og også Frankrig, Storbritannien og Tyskland har annonceret, at de vil begynde vaccinering med booster-vacciner fra næste måned, ligesom vi i Danmark også kan forvente snart at få et tredje stik tilbudt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier