MedWatch

Sydbank: Millionstøtte til Bavarians fase 3 fjerner usikkerhed fra aktien

Det fjerner en masse usikkerhed fra aktien, at EU har godkendt støtte på 108 mio. euro - eller omtrent 800 mio. kr. - til Bavarian Nordic fra Danmark, som skal gå til et fase 3-studie med vaccinekandidaten.

Foto: Sydbank/PR

Bavarian Nordic kan måske se frem til at få støtte fra den danske stat til videreudviklingen af sin coronavaccinekandidat.

I hvert fald har EU godkendt støtte på 108 mio. euro - eller omtrent 800 mio. kr. - til Bavarian Nordic fra Danmark, som skal gå til et fase 3-studie med vaccinekandidaten.

Endnu er der dog ingen aftale mellem Danmark og Bavarian Nordic, fortæller selskabet til Ritzau Finans, men hvis en aftale skulle blive til virkelighed, vil det fjerne en masse usikkerhed fra aktien, som umiddelbart efter nyheden også gik i vejret med 13 pct.

Herefter blev den sendt i børspause, fordi Bavarian Nordic selv endnu ikke har ladet høre fra sig.

"Det er noget, Bavarian Nordic har efterspurgt i adskillige måneder, og der er gået lang tid, hvor der ikke er sket noget. Derfor var finansieringen af fase 3-studiet også forbundet med noget usikkerhed," siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

"Med den her tilkendegivelse fra EU om støtten på omkring 800 mio. kr. kan vejen være brolagt for Bavarian Nordic til at kunne gennemføre et fase 3-studie. En kilde til usikkerhed er taget ud af aktien, og derfor ser vi også den her kursreaktion," fortsætter han.

Størrelse på studiet er afgørende

Hvorvidt de 800 mio. kr., som i øvrigt ifølge EU skal falde som et tilbagebetalingspligtigt forskud, er nok til at finansiere vejen til en eventuel godkendelse, afhænger af størrelsen på det studie, som Bavarian skal gennemføre.

Og det kommer helt an på det danske selskabs dialog med sundhedsmyndighederne, lyder det fra Søren Løntoft Hansen.

"Om støtten her er nok kommer meget an på de samtaler, Bavarian har med sundhedsmyndighederne om størrelsen på studiet," siger senioranalytikeren.

"Jeg tror, at der er en overvejende sandsynlighed for, at man blot skal gennemføre et lidt mindre studie, end dem man har set fra eksempelvis Pfizer, og så er man formentlig hjulpet godt på vej med 800 mio. kr.," fortsætter han.

Bavarian Nordic får dansk støtte på 108 mio. euro til covid-19-vaccine

Bavarian-aktien sendt i børspause efter støttenyt 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier