MedWatch

Alligator Bioscience vil samarbejde med Orion om udvikling af kræftbehandlinger

Med et mål om at udvikle nye kræftbehandlinger med bispecifikke antistoffer er svenske Alligator Bioscience og finske Orion Corporation gået sammen i et forskningssamarbejde og en licensaftale, der potentielt kan indbringe det svenske biotekselskab et milliardbeløb.

Søren Bregenholt, adm. direktør hos Alligator Bioscience. | Foto: PR/ Medicon Valley Alliance

Det svenske biotekselskab Alligator Bioscience, der siden 1. juni har haft danske Søren Bregenholt i spidsen, er gået sammen med finske Orion Corporation om udviklingen af nye kræftbehandlinger med bispecifikke antistoffer.

Det oplyser Alligator Bioscience i en meddelelse.

Der er således tale om et forskningssamarbejde samt en licensaftale, der ifølge meddelelsen kan løbe op i et potentielt milliardbeløb til det svenske biotekselskab.

"Vi er begejstrede for at indgå i dette kollaborative forskningsprogram, der kombinerer Alligator Biosciences ekspertise inden for antistofopdagelse og immuno-onkologisk udvikling med Orions indsigt i nye immuno-onkologiske tilgange og byder muligheden for at arbejde med Orion velkommen," lyder det blandt andet fra Søren Bregenholt i meddelelsen.

Samarbejdet mellem de to selskaber omhandler udviklingen af tre mulige bispecifikke antistoffer, og som en del af aftalen vil Alligator Bioscience i den indledende forskningsperiode modtage forudbetaling samt betalinger til forskningsstøtte.

Ender det med, at Orion som følge af samarbejdet vælger at fortsætte udviklingen og kommercialiseringen af de mulige kandidater, vil Alligator Bioscience udover royality-betalinger også være berettiget til udviklings-, godkendelses- og milepælsbetalinger for op mod 469 mio. euro, svarende til tæt på 3,5 mia. kr., fremgår det af meddelelsen.

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier