MedWatch

Frankrig vil tilbyde ekstra vaccinestik til ældre og sårbare

Fra september vil ældre og sårbare blive tilbudt et tredje vaccinestik i Frankrig, siger landets præsident Emmanuel Macron. Det møder kritik fra WHO.

Foto: CHARLY TRIBALLEAU/AFP / AFP

Frankrig er klar til at tilbyde et ekstra stik med coronavaccine til ældre og sårbare allerede fra næste måned.

Det siger landets præsident, Emmanuel Macron.

"Ja, vi får formentlig brug for en tredje dosis. Ikke til alle lige med det samme, men særligt til de ældre og sårbare," siger præsidenten i en ud af en række videoer om den franske vaccineudrulning.

Det tredje vaccinestik skal være med til at bekæmpe særligt smitsomme coronavarianter - herunder Delta-varianten, der dominerer i mange lande.

Også Storbritannien har planer om at gå i gang med at uddele ekstra vaccinestik. Ifølge avisen The Telegraph vil færdigvaccinerede personer over 50 år fra september blive tilbudt et tredje stik i Storbritannien.

Mens flere lande er på vej mod at uddele ekstra stik, er der fortsat mange lande, der er væsentligt længere bagud i deres vaccineudrulning.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) opfordrer da også lande til at vente med at uddele ekstra stik, indtil der er bedre styr på udrulningen globalt.

"Jeg forstår bekymringen fra alle regeringer i forhold til at beskytte deres befolkning mod Delta-varianten. Men vi kan ikke acceptere, at lande, der allerede har brugt det meste af verdens vaccineforsyning, bruger endnu mere, mens verdens mest sårbare befolkning fortsat ikke er beskyttet. Vi bliver nødt til i stedet at fokusere på at få dem, som er mest udsatte og mest i risiko for et slemt sygdomsforløb og dødsfald, vaccineret med deres to skud," sagde WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus onsdag.

Mere fra MedWatch

Sanofi dropper udvikling af mRNA-vaccine mod covid-19

Moderna samt Pfizer og Biontech har sat sig så effektivt på markedet for mRNA-vacciner mod covid-19, at Sanofi nu dropper selskabets kandidat inden for samme teknologi - satser i stedet på mere traditionel vaccine-teknologi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier