MedWatch

Kontroversiel tyrkisk læge er blevet hovedrig på Pandora-milliardærs bioteksats

Det børsnoterede biotekselskab Enochian, der har Pandora-rigmanden René Sindlev som formand og storaktionær, har været en guldrandet forretning for idémanden bag Enochian Biosciences' pipeline, den tyrkiske læge, Serhat Gumrukcu.

René Sindlev, formand og storaktionær i Enochian Biosciences, har sendt millioner i lommen på den tyrkiske læge, Serhat Gumrukcu, for hans arbejde for det dansk-amerikanske biotekselskab. | Foto: RS Group

Hvis sommerferien har budt på flere luksuriøse rejser end vanligt for den tyrkiske læge Serhat Gumrukcu, er der en god grund.

Som opfinder af centrale dele af pipelinen hos det dansk-amerikanske biotekselskab Enochian Biosciences, er Serhat Gumrukcu nemlig blevet en særdeles velhavende mand.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Selskabet, der har Pandora-rigmanden René Sindlev som formand og storaktionær, har ifølge avisen sendt et større tocifret millionbeløb i lommerne på lægen for hans arbejde for biotekfirmaet, der til en start er gået efter at udvikle en kur mod hiv, og som siden også har udvidet sit fokus mod såvel leversygdommen hepatitis B, en række kræftsygdomme og senest også covid-19 og influenza.

Serhat Gumrukcu er forskeren bag alle lægemiddelsatsene, og Enochian har betalt licenser til den tyrkiske læge for dem alle – senest 10 mio. dollar, svarende til 62 mio. kr. for licensen til at udvikle midlet mod coronavirus og influenza og før da 1,2 mio. dollar for hepatitis B-projektet - i alt 70 mio. kr., skriver Børsen.

MedWatch har tidligere fortalt, at Enochian Biosciences også har købt licenser fra Serhat Gumrukcu, der retter sig mod solide tumorer, så pengesummen, Enochian har overført til den tyrkiske læge, må antages at være endnu større end de 70 mio. kr.

Blakket ry

Serhat Gumrukcu er en kontroversiel skikkelse. MedWatch har således tidligere beskrevet lægers og forskeres skepsis over for Enochians offentliggjorte forskning.

En læge har blandt andet anført, at forskeren bag Enochians potentielle hiv-kur ikke tidligere har publiceret noget forskning om hiv, mens MedWatch har rekvireret retsdokumenter, der viser, at Serhat Gumrukcu har behandlet diabetes- og kræftpatienter med igler, mistelten og det potentielt giftige stof amygdalin.

Dertil kommer, at myndigheder i USA over for MedWatch har bekræftet, at Serhat Gumrukcu ikke har autorisation til at praktisere medicin i Californien og Pennsylvania, hvor han har givet sine alternative behandlinger.

Siden har DR afdækket, at Serhat Gumrukcu også har behandlet kræftsyge danske børn med alternative behandlinger, mens Børsen har fortalt, at selskabet er i juridisk slagsmål med sin tidligere finansdirektør, Robert E. Wolfe.

Enochian Biosciences blev til i 2018 og er baseret på resterne af kræftselskabet Dandrit. Selskabet er børsnoteret i New York og har i dag en markedsværdi på cirka 1,8 mia. kr.

Enochian vil behandle og forebygge corona med spray

René Sindlev sidestillede ham med Da Vinci og Einstein, men på de alternative dele af internettet fortælles en anden historie om manden bag Enochians pipeline

Enochians topforsker behandlede patienter med igler og mistelten – dømt til at betale 1,7 mio. kr.

Enochian-chef om topforskers fortid som healer: "Personligt synes jeg, at det er fantastisk" 

Mere fra MedWatch

Sanofi dropper udvikling af mRNA-vaccine mod covid-19

Moderna samt Pfizer og Biontech har sat sig så effektivt på markedet for mRNA-vacciner mod covid-19, at Sanofi nu dropper selskabets kandidat inden for samme teknologi - satser i stedet på mere traditionel vaccine-teknologi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier