MedWatch

Pfizer opjusterer forventinger til salg af coronavaccine

Det amerikanske medicinalselskab Pfizer venter nu et salg af selskabets coronavacciner på 33,5 mia. dollar i år, hvilket svarer til 211 mia. kr. Tidligere lød forventningen på 26 mia. dollar. Samtidig løftes også forventningen til årets omsætning.

Foto: Michel Euler/AP/Ritzau Scanpix

Pfizer opjusterer forventningerne til salget af selskabets coronavaccine til 33,5 mia. dollar i år mod tidligere omkring 26 mia. dollar.

Det fremgår af regnskabet for andet kvartal.

Får året som helhed ser selskabet en indtjening per aktie på 3,95-4,00 dollar mod tidligere 3,55-3,65 dollar.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg en forventning om 3,95 dollar med estimater i intervallet fra 3,60-4,07 dollar.

Også forventningerne til årets omsætning løftes, så Pfizer nu ser 78-80 mio. dollar mod en tidligere forventning om 70,5-72 mio. dollar.

Coronavaccinen, som Pfizer står bag sammen med tyske Biontech, er på vej til at slå rekord som den mest solgte medicinalvare på et år, skriver Bloomberg.

Pfizer har i samme ombæring offentliggjort regnskabstal for andet kvartal. Her hentede medicinalselskabet et overskud på 5,6 mia. dollar, hvilket svarer til 1,07 dollar per aktie. Det var dermed mere end de 0,97 dollar, analytikerne havde ventet ifølge estimater fra Bloomberg News.

Omsætningen endte på 18,9 mia. dollar, hvilket ifølge mediet også var bedre end ventet.

Pfizer falder 0,6 pct. i formarkedet.

Mere fra MedWatch

Sanofi dropper udvikling af mRNA-vaccine mod covid-19

Moderna samt Pfizer og Biontech har sat sig så effektivt på markedet for mRNA-vacciner mod covid-19, at Sanofi nu dropper selskabets kandidat inden for samme teknologi - satser i stedet på mere traditionel vaccine-teknologi.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier