MedWatch

Biontech køber fabrik og teknologiplatform af Kite

Et anlæg til produktion af celleterapier skifter ejer ved månedens udgang, når tyske Biontech overtager fabrikken fra Kite Pharma.

Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Biontech øger sin kapacitet til at producere celleterapier fra månedens udgang, hvor det tyske biotekselskab overtager et produktionsanlæg fra Kite Pharma.

Det skriver parterne i en meddelelse mandag.

Anlægget, der ligger i den amerikanske by Gaithersburg i staten Maryland, supplerer selskabets fabrik i Idar-Oberstein i Tyskland, og skal blandt andet producere selskabets mRNA-baserede kræftbehandlinger til brug i kliniske forsøg i USA.

Købsprisen er ikke offentliggjort.

I meddelesen oplyser Biontech, at det agter tilbyde samtlige nuværende ansatte at fortsætte efter ejerskiftet, ligesom at biotekselskabet lægger op til at udvide fabrikken med flere ansatte.

Samtidig med købet af fabrikken overtager Biontech også en teknologiplatform til forskning og udvikling inden for neoantigene TCR-celleterapier mod solide tumorer.

 

Mere fra MedWatch

Læs alt om Demants regnskab og nedjustering

Demant har haft et svagt andet kvartal med modvind på markederne i blandt andet USA. Lav forbrugertillid og skyhøj inflation gør sit indhug i finanserne hos Demant, der i forbindelse med kvartalsregnskabet måtte nedjustere forventningerne til hele året. Læs alt om selskabets kvartalsregnskab her.

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier