MedWatch

Orphazyme stiger under hæsblæsende aktivitet

Fremgangen kommer efter en pludselig stigning i København i de sidste tre kvarters handel onsdag.

Foto: Nikolaj Skydsgaard/REUTERS / X07081

Biotekselskabet Orphazyme er igen genstand for heftig købsinteresse på børsen i USA, selv om selskabets håb om at få godkendt sit første lægemiddel led et stort knæk fredag i sidste uge.

Aktien stiger 41 pct. til 8,39 dollar og endnu mere bemærkelsesværdigt er næsten omsætningen i aktien.

I alt har over 85 mio. af de amerikanske ADR'ere skiftet hænder, selv om hele Orphazymes aktiekapital er fordelt på bare 35 mio. aktier.

Fremgangen kommer efter en pludselig stigning i København i de sidste tre kvarters handel onsdag. Her steg aktien 45 pct. til 54,15 kr., og også her var omsætningen ganske stor. Den landede på i alt 69 mio. kr., hvilket rakte til en 21. plads over dagens mest handlede aktier i København.

Storbanker ser langt lavere værdi

Den hæsblæsende handel kommer efter en særdeles urolig periode i aktien, der startede den 10. juni. på børsen i USA. Her var kursen på Orphazyme en overgang oppe med hele 1400 pct. og endte godt 300 pct. højere efter at have været suspenderet hele 20 gange.

Købsinteressen blev af chefhandler i Danske Bank, Mads Zink, efterfølgende forklaret med heftig omtale på de sociale medier, hvor private investorer i den senere tid er fundet sammen om at handle enkeltaktier markant i vejret uden skelen til selskabernes økonomiske udvikling.

Så selv om det ikke er mere end fem dage siden, at den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, afviste at godkende Orphazymes markedsføringsansøgning for lægemiddelkandidaten Arimoclomol til behandling af sygdommen Niemann-Pick i sin nuværende form, så er aktien samlet set faktisk steget set over de seneste knap to uger.

Den 10. juni - inden aktien pludselig steg markant i USA - lukkede Orphazyme i 34 kr. Onsdagens slutkurs på 54,15 kr. ligger 59 pct. højere.

Mere fra MedWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier