MedWatch

Moderna sælger 150 mio. doser coronavaccine mere til EU

Moderna har planer også om en udvidelse af sine faciliteter til produktion af covid-19 vaccineboostere for at forberede sig på en fremtid med corona.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Den amerikanske vaccineproducent Moderna har tirsdag indgået en aftale om at levere yderligere 150 mio. doser coronavaccine til EU til næste år.

Det skriver Bloomberg News.

Den reviderede aftale med EU giver også mulighed for, at de europæiske lande kan købe vacciner, som er tilpasset til de nye, dominerende virusvarianter samt vacciner til brug i børn og unge.

"Det vil give os fleksibiliteten, vi har behov for, for at anskaffe covid-19-vacciner til at beskytte folk mod nye variationer af virusset," tweeter EU-kommissionens formand, Ursula von der Leyen.

Moderna har planer også om en udvidelse af sine faciliteter til produktion af covid-19 vaccineboostere for at forberede sig på en fremtid med corona, skrev The Wall Street Journal også tirsdag.

Håbet er, at de nye produktionslinjer står klar i begyndelsen af 2022. Produktionsudvidelserne betyder, at Moderna kan øge den samlede kapacitet med 50 pct. på fabrikken i udkanten af Boston.

Medicinalselskabet og dets samarbejdspartnere vil også udvide produktionen uden for USA, hvor målet rundt regnet er at tredoble den årlige produktion af covid-vacciner til omkring 3 mia. doser i 2022.

Modernas aktie stiger 6,0 pct. tirsdag.

Mere fra MedWatch

Agilent Technologies opjusterer

Laboratorieleverandøren Agilent Technologies har haft et stærkt forskudt tredje kvartal, og opjusterer forventningerne for helåret.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier