MedWatch

Analytikere giver Orphazyme klø efter studieskuffelse

Orphazymes aktie fik i fredags et gevaldigt hug efter at selskabets lægemiddel arimoclomol blev afvist hos FDA, og nu kvitterer analytikerne også med reducerede kursmål for aktien.

Foto: Jens Dresling

Danske Bank sænker sin anbefaling af aktien i Orphazyme til "sælg" fra "køb", efter at selskabet ikke fik godkendt lægemiddelkandidaten arimoclomol til behandling af Niemann-Pick type C (NPC) hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, i sidste uge.

Danske Banks kursmål er samtidig skåret kraftigt til 13 kr. fra 70 kr.

Samtidig halverer Bank of America, der i forvejen var noget mere pessimistisk, sit kursmål til 1 dollar fra 2 dollar.

Det skriver PLX AI.

Orphazyme-aktien har været voldsomt i vælten i de seneste uger frem mod den vigtige skæringsdato hos FDA, der torsdag i sidste uge skulle tage stilling til registreringsansøgningen for arimoclomol i behandlingen af NPC.

Uroen begyndte allerede en uge tidligere, hvor Orphazymes amerikanske ADR-notering pludselig blæste i vejret med hele 300 pct.

Undervejs på den handelsdag - torsdag den 10. juni - var aktien en overgang oppe med 1400 pct., og handlen i USA blev suspenderet hele 20 gange.

Det fik investorerne til at spekulere i, at der kunne være positive nyheder på vej, og i de efterfølgende dage frem til torsdag i sidste uge tog Orphazyme-aktien voldsomme udsving hver dag under massiv omsætning, selv om ledelsen i det danske biotekselskab selv afslørede, at der ikke var noget nyt under solen.

Ramt af "meme-bølgen"

Ifølge flere analytikere kan urolighederne også have skyldtes, at Orphazyme endte som en såkaldt "meme-aktie", der er kendetegnet ved, at interessen i høj grad skyldes heftig omtale på de sociale medier - snarere end reelle nyheder.

Sidste uges nedslående nyheder fra FDA fik efterfølgende Orphazyme til at nedjustere forventningerne, så der nu ventes et driftstab på 670-700 mio. kr. mod et tidligere ventet tab på 100-150 mio. kr.

Afvisningen fra FDA medfører også, at Orphazyme bliver nødt til at skære omkostningerne, så forventningerne til de samlede driftsudgifter bliver sænket til 700-720 mio. kr. mod tidligere ventet 800-850 mio. kr.

Kontantbeholdningen ved udgangen af året ventes nu at udgøre cirka 50 mio. kr. mod tidligere ventet 350 mio. kr.

Ledelsen i biotekselskabet fortalte på en telekonference fredag, at alt fokus nu går med at forsøge at få arimoclomol godkendt hos de europæiske sundhedsmyndigheder og på fortsat dialog med FDA om, hvordan vejen frem nu kan være.

Alle andre aktiviteter afblæses.

Aktien faldt i fredagens danske handel med 44 pct. til 56 kr., og i USA faldt ADR-noteringen med 49,8 pct. til 7,31 dollar.

Det svarer til 54,36 kr. med mandag morgens valutakurser.

Orphazyme bliver kørt over på børsen efter FDA's afvisning 

Analytiker undrer sig over FDA men afskriver alligevel Orphazyme i USA

Orphazyme afviser kapitaljagt trods forventning om svunden kontantbeholdning

Topchef er tavs om fyringer i Orphazyme efter mavepuster fra FDA

Endnu en stor skuffelse rammer Orphazyme: FDA afviser NPC-kandidat 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier