MedWatch

Astrazeneca skuffer med antistofstudie til covid-19-behandling

Resultaterne fra Astrazenecas studier med en antistofbehandling til forebyggelsen af covid-19-symptomer har ikke vist den ønskede effekt i et nyt studie

Foto: PHIL NOBLE/REUTERS / X01988

Et studie hos medicinalselskabet Astrazeneca med antistoffer til forebyggelse af covid-19-symptomer har skuffet fælt ved kun at vise 33 pct. effekt.

Det skriver Bloomberg News.

Astrazeneca har i det nye studie undersøgt en blanding af antistoffer, som skulle modvirke symptomer på covid-19 hos personer, der i forvejen har været udsat for virus. Resultaterne i studiet har dog vist en effekt på kun 33 pct., og dermed er det slået fejl, skriver mediet.

Behandlingen med antistof var ellers udset som en vigtig brik i selskabets fremadrettede indsats i bekæmpelsen af pandemien.

Astrazeneca har under pandemien været i vælten, fordi selskabets vaccine, der er udviklet i samarbejde med Oxford University, er blevet sat i forbindelse med blodpropper hos vaccinerede patienter.

I Danmark er vaccinen blevet trukket helt ud af vaccinationsprogrammet, men kan i stedet fås gennem en tilvalgsordning.

Astrazeneca har ifølge Bloomberg oplyst, at selskabet vil fortsætte med at undersøge brugen af antistof i andre studier.

I alt 1121 frivillige voksne har været en del af studiet.

To vaccinedoser giver høj beskyttelse mod indisk variant

Danmark sender 358.000 overskydende vacciner til Kenya 

Mere fra MedWatch

Branche og politikere øjner massiv lovpakke: "Det bliver virkelig vigtigt"

En omfattende revision af EU’s industripolitik for farma er under opsejling i Bruxelles. I Danmark følger Leo Pharma og Lundbeck allerede slagets gang – tidligere politiske forhandlere forudser dog allerede et potentielt svært forløb. Området lyder meget teknisk, men det kommer til at blive en meget politisk kamp, siger europaparlamentariker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier