MedWatch

To vaccinedoser giver høj beskyttelse mod indisk variant

En undersøgelse fra Storbritannien viser, at Pfizers og Astrazenecas coronavacciner sammen beskytter solidt mod kritisk sygdom.

Foto: RAMZI BOUDINA/REUTERS / X03844

Personer, som har modtaget begge doser af henholdsvis Pfizers og Astrazenecas coronavacciner, er solidt beskyttet mod kritisk sygdom, der ellers kræver hospitalsindlæggelse, i tilfælde af smitte med den indiske coronavariant.

Det viser en undersøgelse fra Storbritannien, skriver Bloomberg News.

Pfizers vaccine, der er udviklet sammen med tyske Biontech, gav 96 pct. af dem, som havde fået begge doser, beskyttelse mod kritisk sygdom i tilfælde af smitte med deltavarianten, som den nu hedder, mens det for Astrazenecas vaccine, der er udviklet sammen med Oxford University, gjaldt, at beskyttelsen mod hospitalsindlæggelse var 92 pct.

Beskyttelsen ligger på et sammenligneligt niveau med alphavarianten, som er det nye navn på den coronamutering, der oprindeligt opstod i Storbritannien, og som briterne valgte at kalde Kent-varianten.

"Vaccinerne er det vigtigste værktøj, vi har mod covid-19. Det er absolut vitalt at få begge doser, så snart de er tilbudt dig, for at sikre maksimal beskyttelse mod eksisterende og nye varianter," udtaler Mary Ramsey, kommunikationschef hos Public Health England, der har udarbejdet undersøgelsen, i en meddelelse.

Storbritannien har mandag udskudt næste fase af genåbningen for at give forskerne en måned mere til at følge den tiltagende udbredelse af netop deltavarianten i landet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier