MedWatch

Orphazyme når stigning på 144 pct. i København efter amerikansk åbning

Orphazyme har meldt ud, at det ikke er bekendt med bagvedliggende faktorer.

Foto: Peter Hove Olesen

Orphazyme har fredag eftermiddag været oppe at nå en stigning på 144 pct. i 82,95 kr., efter åbningen af den amerikanske børs, hvor aktien også er handlet.

Markant omtale på de sociale medier nåede torsdag til Orphazyme, der tordnede i vejret i USA uden bagvedliggende nyt, og opturen er dermed fortsat og øget fredag eftermiddag, efter at den amerikanske børs er åbnet klokken 15.30.

Ved amerikansk åbning lå aktien med en stigning på 87 pct., og klokken 16 er fremgangen reduceret til 85,1 pct. i 63,10 kr.

Danske Banks chefhandler Mads Zink vurderer, at der er gået Gamestop i den med henvisning til den amerikanske meme-aktie, der er steget pludseligt på grund af voldsom omtale på de sociale medier.

Selv har Orphazyme meldt ud, at det ikke er bekendt med bagvedliggende faktorer - hverken i forhold til udviklingen i kliniske studier eller finansielle forhold - der kan forklare den store kursstigning torsdag i USA, hvor aktien torsdag sluttede 301,5 pct. højere i 21 dollar. Samtidig kommer selskabet med en advarsel:

"Investorer, der køber selskabets ADS (der er de enkelte aktier under en ADR-notering, red.) eller aktier, kan tabe en markant andel af deres investeringer, hvis prisen på disse efterfølgende falder," skriver det danske biotekselskab, der kan se frem til mulig skelsættende afgørelse den 17. juni, hvor den amerikanske lægemiddelstyrelse efter reglerne skal afslutte sin gennemgang af en ansøgning om markedsføringstilladelse til lægemiddelkandidaten Arimoclomol til behandling af den sjældne sygdom Niemann-Pick type C.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier