MedWatch

Biotekselskabet Vertex har udsigt til kursfald efter stoppet forsøg

Efter tidligere at have succes med behandling af cystisk fibrose må Vertex notere en fiasko med et lægemiddel, der ikke har kunnet præstere tilstrækkeligt stærke resultater i et klinisk forsøg.

Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS / X90181

Vertex Pharmaceuticals indikeres 11,2 pct. lavere i 192,41 dollar i det amerikanske formarked, efter at det amerikanske biotekselskab har afsluttet sine bestræbelser på at udvikle en behandling mod en sjælden genetisk sygdom, der påvirker lunger og lever.

Det skriver Bloomberg News.

Efter at have rapporteret resultater fra et midtvejsforsøg har Vertex meddelt, at den eksperimentelle behandling VX-864 sandsynligvis ikke vil gøre væsentlig gavn for patienterne.

Blandt analytikerkorpset ses faldet som en købsmulighed, hvor Barclays Gena Wang vurderer, at den nuværende aktiekurs ikke afspejler nogen værdi for pipeline-aktiverne og en rabat i forhold til cystisk fibrose-forretningen.

Vertex har været i kridthuset hos biotekinvestorenre baseret på salget af de meget vellykkede behandlinger for cystisk fibrose, en progressiv genetisk sygdom, der efterlader patienter sårbare over for lungeinfektioner.

Mere fra MedWatch

Topchef efter nyt studieflop: "Det ligner jo lidt en Orphazyme"

Efter endnu et fejlslagent fase 2-forsøg, der har kostet biotekselskabet Asarina Pharma 50 mio. kr., nærmer det danskledede selskab sig afgrunden. Kun to skud har selskabet nu tilbage i bøssen, finansieringen til det ene mangler, og flopper de også, må selskabet dreje nøglen om, fortæller topchef Peter Nordkild.

Mærsk-donation til KU skal give laboratorier i topklasse

Etableringen af nye faciliteter i Mærsk Tårnet sikrer såkaldte GMO klasse 3-laboratorier, hvor forskere i Danmark vil kunne arbejde med blandt andet virus på et langt mere avanceret niveau end hidtil, lyder det fra Københavns Universitet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier