MedWatch

Teva og Eli Lilly ryger i totterne på hinanden over migrænemiddel

Patenterne for de lukrative migrænemidler Ajovy og Emgality er centrum for en ny konflikt mellem de to medicinalselskaber Teva og Eli Lilly.

Foto: MIKE SEGAR/REUTERS / X90033

Samme dag som Teva modtog to nye patenter på migrænemidlet Ajovy har selskabet trukket Eli Lilly, som sidder på det konkurrende middel Emgality, i retten.

Det skriver Fiercepharma.

Teva hævder, at Emgality forbryder sig mod de to nye patenter, og vil derfor søge at få blokeret den videre produktion og salg af Emgality, ligesom det israelske medicinalselskab vil søge skadeserstatning.

Både Ajovy og Emgality er såkaldte CGRP-hæmmere, en ny klasse af lægemidler, som har vist sig særdeles effektive mod behandlingen af migræne. Herhjemme sidder Lundbeck også på et lægemiddel af samme type, Vyepti, men dette middel bliver givet som en infusion på et hospital - Ajovy og Emgality bliver givet med injektionspen, og kan altså udføres hjemme hos patienterne selv.

Selskaberne er derudover i konflikt over ni andre patenter på Tevas Ajovy, og de juridiske forviklinger har stået på siden 2018, hvor Teva og Eli Lilly lancerede lægemidlerne.

Der er potentielt rigtig mange penge på spil. I 2020 solgte Eli Lilly Emgality for 363 mio. dollar, mens Tevas salg af Ajovy ligger et godt stykke lavere på kanp 200 mio. dollar.

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier