MedWatch

Delstatsminister: CureVac-vaccine kommer ikke før august

Ifølge tysk delstatsminister og anonym embedsmand har EMA oplyst, at CureVac-vaccine ikke godkendes i juli.

Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS / X00446

En coronavaccine fra selskabet CureVac får tidligst en godkendelse fra Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) i august.

Det har de tyske delstater ifølge sundhedsministeren i delstaten Baden-Württemberg fået oplyst af landets føderale regering. Det siger delstatsministeren, Manfred Lucha, til det regionale medie Südwestrundfunk.

Det samme oplyser en anonym embedsmand i det tyske sundhedsministerium til nyhedsbureauet Reuters.

Begge oplyser, at den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, har fortalt sundhedsmyndighederne i de forskellige tyske delstater, at vurderingen stammer fra EMA.

Nyhedsbureauet Reuters har forsøgt at få bekræftet oplysningen fra flere forskellige sider. Men hverken EMA, CureVac eller det tyske sundhedsministerium vil kommentere historien.

Vaccinen fra det tyske biotekselskab CureVac er også ventet i Danmark. I et notat til den seneste udgave af vaccinationskalenderen fremgår det, at der i juli forventes mellem 40.000 og 70.000 vacciner fra CureVac om ugen.

Det er betinget af, at den godkendes af EMA inden da.

Tidligere forventede både CureVac og de danske sundhedsmyndigheder, at vaccinen var tilgængelig tidligere.

CureVac selv forventede oprindeligt at have de første resultater fra et af de sidste afgørende studier af vaccinen i starten af maj. Dette er senere blevet skubbet til juni.

I slut maj kom nogle foreløbige data fra studiet med over 40.000 deltagere i Europa og Latinamerika. Der var dog behov for flere data, før man kunne sige noget statistisk signifikant om resultaterne.

I alt har CureVac en ordre på op til 405 millioner doser, der skal fordeles gennem EU. Den aftale blev indgået i november 2020.

Derudover har den tyske regering tilkendegivet, at den er enig med CureVac om betingelserne for yderligere 20 millioner doser.

Begge disse aftaler kan først blive til virkelighed, når EMA har godkendt vaccinen til brug.

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk udvider samarbejde med amerikansk appfirma

Kort efter, at det amerikanske sundhedsfirma Amalgan fik EU-godkendt sin app til måling af, hvor meget insulin, diabetikere skal tage i løbet af dagen, udvider Novo Nordisk nu det samarbejde, de to selskaber indledte i 2019.  

Epilepsifirma har behandlet første amerikaner med hjernebølgeimplantat

Efter et halvt års forsinkelse på grund af corona har medicoselskabet Uneeg Medical behandlet den første amerikanske epilepsipatient i et studie, der skal bane vejen for en godkendelse af det danske selskabs hjernebølgeimplantat i USA, hvorfra selskabet fremover venter at hente 70 pct. af omsætningen.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier