MedWatch

Pfizer tester vaccine på babyer ned til seks måneder

4500 børn under 12 år i fire lande skal have en mindre dose af Pfizer/Biontechs vaccine mod covid-19.

Foto: JACK GUEZ/AFP / AFP

Pfizer vil som en del af et forsøg give 4500 børn under 12 år en mindre dose af den vaccine, som selskabet i samarbejde med BioNTech har udviklet mod covid-19.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Forsøget kommer til at foregå på flere end 90 lokationer i USA, Finland, Polen og Spanien.

Det sker, efter at Pfizer har gennemført et fase 1-forsøg, hvor 144 fik en immunrespons af vaccinen.

Selskabet skriver, at børn i alderen 5-11 år vil få en dosis af ti mikrogram, mens aldersgruppen seks måneder til fem år vil få en dosis af tre mikrogram.

Pfizer/Biontechs vaccine er allerede godkendt til brug på børn ældre end 12 år af amerikanske og canadiske sundhedsmyndigheder, ligesom at Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har givet grønt lys.

Børn ned til 12 år får som udgangspunkt den samme dosis som voksne, der er på 30 mikrogram.

Udmeldingen fra Pfizer kommer, samme dag som en anden vaccineproducent - Moderna - har søgt om tilladelse til at bruge sin vaccine på børn ned til 12-årsalderen i EU.

Moderna har siden januar været godkendt af EMA til brug for folk over 18 år, men nu skal der altså tages stilling til, om også børn må få den.

EMA skriver i en pressemeddelelse, at behandlingen af Modernas ansøgning vil få høj prioritet, og afgørelsen vil blive fremskyndet.

Lægemiddelagenturet forventer at træffe en afgørelse om vaccinen fra Moderna i juli.

Bliver vaccinen godkendt, bliver det den eneste anden vaccine end den fra Pfizer/BioNTech, som er godkendt til brug på børn.

Selv om vaccinen godkendes til børn, er det dog ikke sikkert, at EU-landene - eksempelvis Danmark - vil vaccinere børn som en del af massevaccinationsprogrammer.

Mere fra MedWatch

Topchef efter nyt studieflop: "Det ligner jo lidt en Orphazyme"

Efter endnu et fejlslagent fase 2-forsøg, der har kostet biotekselskabet Asarina Pharma 50 mio. kr., nærmer det danskledede selskab sig afgrunden. Kun to skud har selskabet nu tilbage i bøssen, finansieringen til det ene mangler, og flopper de også, må selskabet dreje nøglen om, fortæller topchef Peter Nordkild.

Mærsk-donation til KU skal give laboratorier i topklasse

Etableringen af nye faciliteter i Mærsk Tårnet sikrer såkaldte GMO klasse 3-laboratorier, hvor forskere i Danmark vil kunne arbejde med blandt andet virus på et langt mere avanceret niveau end hidtil, lyder det fra Københavns Universitet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier