MedWatch

Amerikansk alzheimersmiddel kan også blive godkendt i Europa

En stor aldrende generation kan tale for, at alzheimersmiddel også bliver godkendt i Europa, siger analytiker.

Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS / X90051

Efter en amerikansk godkendelse er der gode muligheder for, at et lægemiddel til behandling af Alzheimers også kan blive godkendt i Europa.

Det vurderer senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, der igennem en årrække har fulgt medicinalindustrien tæt.

Godkendelsen er blevet givet til det amerikanske selskab Biogens lægemiddel Aduhelm, som er udviklet til at behandle Alzheimers.

Det er de amerikanske sundhedsmyndigheder, der har valgt at godkende midlet til brug i USA. Det vil sige, at midlet endnu ikke er godkendt i Europa.

Der er dog gode muligheder for, at det også kan blive godkendt i Europa, lyder det fra analytikeren.

Blandt andet vil de europæiske sundhedsmyndigheder kunne argumentere for, at Alzheimers nok kommer til at være en voksende sygdom i fremtiden.

"Vi vil have en stor aldrende generation, som vil få Alzheimers, og vi vil leve længere."

"Derfor kan de europæiske sundhedsmyndigheder også være villige til at rykke grænserne for, hvornår man godkender de her midler," siger Søren Løntoft Hansen.

De amerikanske sundhedsmyndigheders godkendelse til midlet er sket med en betingelse om, at der skal foretages flere studier med det.

Det er første gang siden 2003, at de amerikanske myndigheder har godkendt et alzheimersmiddel.

Ifølge finansmediet Bloomberg News er Aduhelm allerede ved at blive vurderet egnet til godkendelse i Europa, Japan, Canada, Australien og Brasilien.

Biogen er klar til at levere midlet til de markeder, hvis det opnår godkendelse, skriver Bloomberg News.

Mere fra MedWatch

Topchef efter nyt studieflop: "Det ligner jo lidt en Orphazyme"

Efter endnu et fejlslagent fase 2-forsøg, der har kostet biotekselskabet Asarina Pharma 50 mio. kr., nærmer det danskledede selskab sig afgrunden. Kun to skud har selskabet nu tilbage i bøssen, finansieringen til det ene mangler, og flopper de også, må selskabet dreje nøglen om, fortæller topchef Peter Nordkild.

Mærsk-donation til KU skal give laboratorier i topklasse

Etableringen af nye faciliteter i Mærsk Tårnet sikrer såkaldte GMO klasse 3-laboratorier, hvor forskere i Danmark vil kunne arbejde med blandt andet virus på et langt mere avanceret niveau end hidtil, lyder det fra Københavns Universitet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier