Analytiker: Biogens godkendelse kan smitte positivt af på Lundbeck

Analytiker vurderer, at godkendelsen af amerikanske Biogens alzheimersmedicin kan have en positiv indvirkning på Lundbeck-aktien.
Foto: Gregers Tycho/ERH
Foto: Gregers Tycho/ERH
af ritzau finans

Stemningen om Lundbeck kan muligvis få et løft tirsdag, efter at den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har valgt at godkende amerikanske Biogens alzheimersmedicin Aduhelm, også kendt som Aducanumab.

Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, der dog regner med, at afsmitningen vil være moderat.

Han peger på, at FDA's godkendelse af midlet kommer som en overraskelse, da et uafhængigt ekspertpanel i november viste sig skeptisk og med stemmerne 8-1 afgjorde, at det ikke mente, at et enkelt succesrigt studie var nok til at bevise, at midlet har effekt.

Ikke desto mindre har FDA altså valgt at gå imod eksperternes indstillig og for første gang siden 2003 at godkende et alzheimersmiddel, dog med krav om flere studier.

"Det viser, at FDA inden for sygdomme med mangel på behandling og udsigt til et voksende antal patienter de næste mange år er villig til at rykke grænsen for fordele versus risici. Og det kan være et billede, vi kommer til at se gentage sig fremover inden for CNS-sygdomme som Alzheimers og Parkinsons og så videre."

"Derfor er det bestemt ikke utænkeligt, at godkendelsen af Aduhelm smitter positivt af på Lundbeck-aktien i morgendagens aktiehandel," vurderer Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

I USA stiger Biogen mandag aften med 40 pct. til næsten 400 dollar. Partneren Eisais amerikanske ADR stiger 54 pct. til 114 dollar, og konkurrenter som Athira Pharma og Alector, der begge arbejder på at udvikle alzheimersmedicin, ligger omkring 7 pct. højere.

Fase 3-data næste år

Lundbeck og partneren Otsuka meddelte i april, at de fortsætter rekrutteringen af patienter til et kliniske fase 3-forsøg med Brexpiprazol til behandling af agitation hos patienter med demens af Alzheimers -typen.

Forsøget ventes nu først afsluttet i første halvår 2022, og det var en forlængelse, der ikke begejstrede aktiemarkedet, der havde håbet på, at foreløbige fase 3-data ville være nok til at indsende registreringsansøgning.

Lundbeck faldt efterfølgende med 12,0 pct. til 197 kr., og er siden faldet yderligere en smule til en lukkekurs mandag på 191,85 kr. - 0,4 pct. lavere end fredag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også