MedWatch

Janssen ser god effekt med Darzalex mod sjælden sygdom

Nye data fra Janssen bakker op om effekten ved brugen af det Genmab-udviklede lægemiddel Darzalex Faspro som en behandling for den sjældne sygdom amyloidose.

Foto: Joost Melis / Genmab / PR

Johnson & Johnson-selskabet Janssen Pharmaceuticals, der producerer og sælger Genmabs blockbustermiddel Darzalex, serverer onsdag positive studieresultater med den subkutane udgave af midlet i behandlingen af den sjældne sygdom amyloidose.

Resultaterne er fra kombinationsstudiet Adromeda, der også er baggrunden for den positive udtalelse fra lægemiddelkomitéen CHMP under de europæiske sundhedsmyndigheder, EMA, fra fredag i sidste uge.

Her anbefalede et enigt CHMP en kombinationsbehandling med Darzalex Faspro - som den subkutane udgave hedder - og tre andre midler godkendt i EU.

Andromeda-studiet mødte sit primære endemål ved at vise en betydeligt højere grad af komplet hæmatologisk respons i patienter med nydiagnosticeret systemisk AL-Amyloidose.

I studiet blev behandlingen med Darzalex Faspro i kombination med kræftmidlet bortezomib, kemoterapimidlet cyclophosphamid og binyrebarkhormonet dexamethason (VCd) sammenlignet med behandling med de tre sidste midler alene.

Og effekten på AL-amyloidose - en sjælden blodcellesygdom, der kan medføre skade på organer som hjerte, nyrer og lever - var ifølge Andromeda-studiet noget større, når Darzalex Faspro blev tilføjet cocktailen, viser de nye data.

Behandlingskombinationen blev markedsføringsgodkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, i januar, hvor den dermed blev den første markedsførte behandling af den sjældne sygdom.

I Europa findes der i øjeblikket heller ingen behandling, og dermed kan Darzalex Faspro kombineret med VCd - efter CHMP-anbefalingen - nu også blive første godkendte behandling her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier