MedWatch

Brøler på vaccinefabrik i USA rammer hele verden: 70 mio. corona-vacciner er i fare

To forskellige vacciner er blevet blandet på en fabrik, og nu skal 70 mio. doser af Johnson & Johnson-vaccinen stoppes og undersøges, før de må bruges. Der er allerede kasseret 15 mio. vaccinedoser.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Verden råber på vacciner, der kan bremse corona-pandemien, men nu skal – i værste fald – 70 mio. doser af Johnson & Johnson-vaccinen smides i skraldespanden. En vaccinefabrik i Baltimore i USA er nemlig blevet afsløret i at have sendt vacciner afsted, som ikke fulgte ’opskriften’. Det skriver New York Times.

Emergent Biosolutions, som producenten hedder, har kontrakt på produktion af både Johnson & Johnson-vacciner og på Astrazeneca-vaccinen. Og problemet har været, at der kom indhold fra Astrazeneca-vaccinen med over i Johnson & Johnsons version. En oplagt forklaring er, at medarbejderne ikke følger reglerne om, at de skal skifte tøj og tage bad, hvis de går fra produktion af den ene vaccine til den anden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Topchef efter nyt studieflop: "Det ligner jo lidt en Orphazyme"

Efter endnu et fejlslagent fase 2-forsøg, der har kostet biotekselskabet Asarina Pharma 50 mio. kr., nærmer det danskledede selskab sig afgrunden. Kun to skud har selskabet nu tilbage i bøssen, finansieringen til det ene mangler, og flopper de også, må selskabet dreje nøglen om, fortæller topchef Peter Nordkild.

Mærsk-donation til KU skal give laboratorier i topklasse

Etableringen af nye faciliteter i Mærsk Tårnet sikrer såkaldte GMO klasse 3-laboratorier, hvor forskere i Danmark vil kunne arbejde med blandt andet virus på et langt mere avanceret niveau end hidtil, lyder det fra Københavns Universitet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier