MedWatch

Det Hvide Hus siger god for Pfizers planer om vaccineeksport

I sidste uge oplyste både Mexico og Canada, at de snart venter at modtage vaccinedoser fra Pfizers fabrik i USA.

Foto: Adem Altan/AFP / AFP

Det Hvide Hus og præsident Joe Biden vil ikke stille sig i vejen for Pfizers planer om nu at påbegynde eksport af selskabets coronavaccine fra sin fabrik i USA.

Det skriver Bloomberg News.

"Vi er glade for at se, at de arbejder sammen med andre lande for at hjælpe dem med deres behov," siger Jeff Zients, der er præsident Bidens coronakoordinator, i en pressemeddelelse.

I sidste uge oplyste både Mexico og Canada, at de snart venter at modtage vaccinedoser fra Pfizers fabrik i USA, og det vil i givet fald være første gang, at medicinalkoncernen sender vaccine produceret i USA ud af landet.

Pfizer har forsynet mange andre lande med sin coronavaccine, men det har været fra produktionen i Europa.

I USA er man dog også langt med sin vaccinationsplan. I sidste uge faldt efterspørgslen på vaccine, så der i snit blev givet vaccineskud til 2,4 mio. amerikanere hver dag, da mere end 40 pct. af den voksne befolkning nu allerede er færdigvaccineret.

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier