MedWatch

Skrottede vacciner mod corona bliver frivillige og gratis

To vacciner er taget ud af det officielle vaccinationsprogram, men flertal vil nu tilbyde dem alligevel.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Borgerne får mulighed for at vælge, om de vil have en vaccine fra enten Astrazeneca eller Johnson & Johnson, selv om de er taget ud af det officielle vaccinationsprogram.

Det er et flertal i Folketinget nået til enighed om efter et møde mandag.

Det betyder, at borgere selv får mulighed for at vælge en vaccine, der indgår i vaccinationsprogrammet, eller en, der ikke gør.

De to omtalte vacciner er ikke en del af programmet, fordi der er en meget lille risiko for blodpropper for nogle befolkningsgrupper.

Forventningen er, at man kan begynde den frivillige ordning i maj, oplyser flere sundhedsordførere efter mandagens møde.

"Vi er enige om at lave en tilvalgsmodel, som de nu vil arbejde på, så man kan tilvælge en vaccine, som ikke indgår i vaccinationsprogrammet," siger Liselott Blixt (DF)

"Vi skal tage det stille og roligt. Der er ikke noget, der skal forhastes igennem. Ingen skal føle sig presset. Det skal være en frivillig model for dem, der gerne vil," siger hun.

Det bliver gratis for dem, der ønsker en vaccine, som ikke indgår i det officielle vaccinationsprogram.

Mandag blev det officielt, at vaccinen fra Johnson & Johnson ikke bliver ikke del af det danske vaccinationsprogram.

Det betyder, at de sidste, der ønsker at blive vaccineret, vil blive det op til en måned senere end hidtil planlagt. Det er midt i august.

Medier: Johnson & Johnson-vaccine tages ud af vaccineplan

Der er fundet en model for frivillig Astrazeneca-stik 

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier