MedWatch

Analytiker: Potentialet er stort for fedmebehandling i pilleform

Når Novo Nordisk sætter gang i et fase 3a-studie med semaglutid som tabletbehandling mod fedme, så er det noget, der kan give virksomheden et ordentligt rygstød, mener Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

Foto: Novo Nordisk / PR

Novo Nordisk har onsdag meddelt, at selskabet går i gang med et nyt forsøg med semaglutid i pilleform til fedmebehandling.

Og Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, siger, at det bliver interessant at følge.

"Lige nu er markedet for fedmebehandling forsvindende lille - men potentialet er stort. Der er flere mennesker med en BMI over 30, end der er diabetikere," siger senioranalytikeren.

Novo Nordisk ansøgte allerede i slutningen af sidste år om markedsføringstilladelse i USA og i Europa for Semaglutid til behandling af fedme.

Ansøgningerne gælder Semaglutid, der i forvejen bruges i lavere doser til behandling af diabetes, det skal tages som injektion en gang ugentligt i en dosis på 2,4 milligram. Men med det nye forsøg går Novo pille-vejen med en dosis på 50 mg.

"Injektion kan være en barriere for nogen. Piller er det fremherskende på fedmemarkedet i dag. Og med en pille får man også bekvemmelighed," siger Søren Løntoft Hansen.

Men markedsansøgningerne i USA og Europa er i gang med at blive behandlet, skydes det nye forsøg først i gang i anden halvdel af 2021. Det er planlagt til at omfatte 1000 personer og skal køre i 68 uger.

Novo Nordisk indleder fedmestudie med semaglutid som tablet 

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier