MedWatch

Schweizisk selskab med Sunstone i investorkredsen henter yderligere millioner

Den spanske venturefond Ysios Capital investerer i biotekselskabet Synendos Therapeutics, der står bag en teknologi til udvikling af lægemidler mod forskellige sygdomme. Tidligere har også danske Sunstone skudt penge i selskabet

Foto: Tony Karumba/AFP/Ritzau Scanpix

Mindre end et halvt år efter, at blandt andre den danske venturefond Sunstone Life Science Ventures og flere andre investorer smed penge i Synendos Therapeutics, har det schweiziske selskab nu fået endnu en investor med om bord.

Denne gang drejer det sig om den spanske venturefond Ysios Capital, der tilslutter sig den serie a-runde, som blev annonceret tilbage i november sidste år og blev ledet af Kurma Partners samt Sunstone Life Science Ventures.

Dermed er finansieringsrunden nu samlet set nået op på i alt 24 mio. schweizerfranc, svarende til omkring 160 mio. kr., oplyses det i en pressemeddelelse fra Synendos Therapeutics.

Ifølge Raúl Martín-Ruiz, partner hos Ysios Capital, har fonden fulgt det schweiziske selskab siden begyndelsen.

"Denne investering passer tydeligt sammen med Ysios’ strategi om at støtte virksomheder, der udvikler disruptive og gennembrydende terapier til indikationer med klare udækkede medicinske behov. Vi ser frem til bidrage til dets succes sammen med teamet og vores medinvestorer," lyder det fra Raúl Martín-Ruiz i meddelelsen.

Som MedWatch tidligere har beskrevet, hentede Synendos Therapeutics tilbage i november sidste år i alt 20 mio. schweizerfranc i en finanseringsrunde, som blev ledet af et konsortium med venturefonden Sunstone Life Science Ventures og franske Kurma Partners, men som også tæller andre fonde og private investorer. Det er altså denne serie A-runde, som Ysios Capital nu tilslutter sig.

Pengene fra finansieringsrunden skal følge meddelelsen gå til at gennemføre prækliniske undersøgelser og videreførelse af proof of concept-studier.

Sunstone fører an i trecifret millioninvestering i nyt schweizisk nerveselskab 

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier