MedWatch

Roche leverer lidt bedre end ventet salg i første kvartal

Medicinalselskabet Roche har i første kvartal 2021 solgt bedre end ventet af især diagnostikudstyr og blødermedikamentet Hemlibra.

Foto: Michael Buholzer/Reuters/Ritzau Scanpix

Den schweiziske medicinalgigant Roche har leveret et bedre end ventet salg i første kvartal, hvor blandt andet salget af diagnostikudstyr samt blødermedikamentet Hemlibra overrasker positivt.

Det fremgår af handelsopdateringen for første kvartal.

Salget er i første kvartal landet på 14,93 mia. schweizerfranc, hvilket er lidt over analytikerprognosen på 14,85 mia. schweizerfranc.

Salget af diagnostikudstyr steg med 55 pct. til 4,33 mia. schweizerfranc, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter 4,14 mia. schweizerfranc.

Væksten i diagnostikdivisionen er drevet af selskabets omfattende portefølje af covid-19-test.

Til gengæld blev det til et fald på 9 pct. i salget i medicinaldivisionen til 10,6 mia. schweizerfranc, hvilket skuffer markant i forhold til analytikerprognosen på 11,21 mia. schweizerfranc.

Roches blødermiddel, Hemlibra, der konkurrerer med Novoseven fra danske Novo Nordisk, solgte for 661 mio. schweizerfranc i første kvartal, hvor analytikerne ventede 644,1 mio. schweizerfranc.

For 2021 venter Roche ydeligere vækst i salget af Hemlibra.

Roche publicerer nye sklerosedata for at holde Novartis fra døren 

Da verden lukkede ned, satte Roche alt ind på at holde forskningen i gang 

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier