MedWatch

Roche publicerer nye sklerosedata for at holde Novartis fra døren

Med den nyligt godkendte sklerosemedicin Kesimpta - oprindeligt udviklet af Genmab - er Novartis i fuld gang med at lange ud efter Roches dominerende lægemiddel på markedet, og nu prøver Roche at slå igen.

Foto: Alexandra Wey/AP/Ritzau Scanpix

Nye data for brugen af Roches sklerosemiddel Ocrevus på patienter tidligt i deres sygdomsforløb skal give medicinens profil et nyt boost.

Det skriver Fiercepharma.

Publiceringen af de nye data kommer efter en periode, hvor Novartis har været i gang med en sædeles offensiv lancering af selskabets nye lægemiddel Kesimpta. Midlet, der oprindeligt er udviklet af Genmab, er nemlig en rival til Ocrevus, og har den fordel, at patienterne selv kan tage medicinen med en sprøjte i modsætning til Ocrevus, som patienterne skal modtage på hospitalet.

I de nye data har Ocrevus elimineret alle sygdomstegn hos 85 pct. af de deltagende patienter, der har en tidlig form af attakvis sklerose, efter 48 ugers behandling. Det vil altså sige ingen nye attaks, læsioner i hjernen mv.

Med de nye data sigter Roche også ind i det paradigmeskifte, som er sket inden for skleroseverden, som peger på, at hurtig og effektiv behandling for sygdommen er det vigtigste våben mod den videre udviklng af sygdommen.

Nyligt diagnosticerede patienter er netop den patientklasse, som Novartis sigter hårdest mod med Kesimpta. Som MedWatch tidligere har beskrevet tilbyder Novartis for øjeblikket lægemidlet gratis til nye patienter, men selskabet har også publiceret egne datasæt for de nytilkomne patienter, som også viser en markant effekt på midlets evne til at nedkæmpe symptomerne på sygdommen tidligt i forløbet.

Novartis er kommet flyvende fra start med lancering af Genmab-middel

Genmab-udviklet sklerosemiddel slår konkurrenter i mindre studie af injektionspenne

Genmab-boss om sklerose-lancering: Novartis prioriterer os højt 

Kesimptas komplicerede vej gennem udviklingen har formet Genmabs tilgang til partnerskaber

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier