MedWatch

J&J bad kollegaer om fælles undersøgelse af blodpropper med vacciner

Johnson & Johnson har angiveligt bedt andre producenter af coronavacciner om at deltage i en undersøgelse af risikoen for blodpropper - en opfordring, som både Pfizer og Moderna afslog.

Foto: Mark Ralston/AFP / AFP

Da bekymringerne over risikoen for blodpropper voksede i sidste uge, bad Johnson & Johnson de tre øvrige producenter, Astrazeneca, Pfizer og Moderna om hjælp til at undersøge rapporterne.

Det oplyser anonyme kilder til Dow Jones.

Ifølge kilderne forsøgte Johnson & Johnson at skabe en uformel alliance med de øvrige selskaber om at kommunikere om fordele og risici ved vaccinerne og adressere bekymringer i offentligheden.

Ifølge de amerikanske myndigheder har seks personer ud af i alt syv millioner, der har modtaget Johnson & Johnsons vaccine udviklet blodpropper, uden at der dog behøver at være en sammenhæng. Hvad der har udløst blodpropperne er myndighederne i færd med at undersøge.

Samme bivirkning er hidtil ikke set med Pfizers og Modernas vacciner.

Og ledelsen i Pfizer og Moderna har ifølge kilderne afslået Johnson & Johnsons henvendelse, blandt andet med henvisning til, at de ikke så grund til at lave undersøgelser af årsagssammenhængen sideløbende med blandt andet myndighederne.

En talsmand fra Johnson & Johnson siger ifølge Dow Jones, at selskabet vurderer, at udvekslingen af information og et videnskabeligt samarbejde selskaberne imellem kan hjælpe med at besvare spørgsmål relateret til patienternes sikkerhed.

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier