MedWatch

Lægemiddelstyrelse afviser at give Astrazeneca-anbefaling

Lægemiddelstyrelsen vil ikke give en anbefaling om, hvorvidt man skal tage Astrazeneca-vaccinen i brug igen.

Foto: LENNART PREISS/AFP / AFP

Lægemiddelstyrelsen vil ikke komme med en anbefaling om Astrazeneca-vaccinen, efter at Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, onsdag meldte ud, at der var en mulig sammenhæng mellem vaccinen og et særligt sygdomsbillede med blodpropper.

Enhedschef Tanja Erichsen henviser til Sundhedsstyrelsen, som vil komme med en udmelding om vaccinen i næste uge. Danmarks brug af Astrazeneca er i øjeblikket sat på pause indtil 15. april.

”Det er Sundhedsstyrelsens opgave. Jeg forholder mig til data på det og det, som vi får ind nationalt og internationalt,” siger Tanja Erichsen.

En række indberetninger har antydet en sammenhæng mellem Astrazeneca-vaccinen og en sjælden type blodpropper. Blodpropperne kommer flere ad gangen og sammen med et lavt antal blodplader. Nogle af patienterne har også oplevet blødninger.

I Storbritannien anbefaler myndighederne, at folk under 30 år tilbydes en alternativ vaccine. Det sagde de britiske myndigheder efter udmeldingen fra EMA.

Brugen af vaccinen fra Astrazeneca er eller har også været stillet i bero i flere andre lande, mens man afventer yderligere undersøgelser.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier