MedWatch

Astrazeneca om vaccine-skepsis: "Mange glemmer at det er et non profit-projekt"

Det har ingen finansielle konsekvenser for Astrazeneca, når flere lande verden over sætter vaccinen fra den svensk-britiske medicinalgigant på pause. Det fortæller topchefen i Danmark, som dog ikke afviser, at vaccinen pludselig kan ændres til en indbringende forretning.

Christof Bischoff, Astrazenecas danske landechef, vil gerne - mens skepsissen mod vaccinen vokser - minde folk om, at virksomheden ikke tjener penge på vaccine-projektet mod covid-19. Det kan dog gå hen og ændre sig senere i forløbet. | Foto: Astrazeneca/PR/Ulrike Schacht

Corona-vaccinen fra Astrazeneca lever for alvor en ombrust tilværelse, efter det europæiske lægemiddelagentur EMA i sidste uge bekræftede, at agenturets sikkerhedseksperter ser en mulig sammenhæng mellem vaccinen og sjældne men meget alvorlige og ligefrem fatale bivirkninger.

Men selvom flere lande begrænser brugen af vaccinen, og nogle endda ligesom Danmark helt har suspenderet den i øjeblikket, så får det ikke nogen umiddelbare økonomiske konsekvenser for Astrazeneca. Virksomheden kører nemlig hele det globale vaccinesalg som et non-profit-projekt, og det ærgrer man sig i selskabet over, at mange glemmer, mens kritikken hagler over ned Astrazeneca om både mulige bivirkninger og også manglende leverancer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier