MedWatch

Astrazeneca vil udgive nye data efter tvivl om effektivitet

Der er flere informationer på vej om Astrazenecas vaccine mod coronavirus, meddeler selskabet bag, efter at en uafhængig kontrolinstans mandag pegede på, at data fra det britisk-svenske medicinalfirma om vaccinens effektivitet kunne være misvisende.

Foto: Christof Stache/AFP/Ritzau Scanpix

Astrazeneca vil udgive yderligere data på sine kliniske forsøg foretaget i USA indenfor "48 timer", har selskabet meddelt. Mandag pegede en uafhængig kontrolinstans på, at data fra Astrazeneca om vaccinens effektivitet kan være misvisende.

Det skriver Financial Times.

Det amerikanske Institut for Allergi og Infektionssygdomme, NIAID, har udtrykt "bekymring for resultaterne, Astrazeneca har udgivet om indledende data fra de kliniske forsøg med coronavaccinen" efter at have modtaget oplysninger fra kontrolinstansen for data og sikkerhed (DSMB).

"DSMB har udtrykt bekymring for, om Astrazeneca kan have inkluderet gamle oplysninger fra et forsøg, der kan have givet et ufuldstændigt billede af effektiviteten," meddelte NIAID tirsdag morgen.

Ifølge Anthony Fauci, der har stået i spidsen for NIAID siden 1984, har aldrig set en lignende udmelding fra myndigheden, siger han til Financial Times.

"Vi følte, at det var meget essentielt, at vi hos det Nationale Sundhedsinstitut, måtte reagere, ellers ville det ligne, at vi forsøgte at dække over noget," siger han.

"Det er virkelig en skam, fordi vaccinen er sandsynligvis en meget god vaccine. Og dette giver bare anledning til forvirring," siger han.

Astrazeneca selv har sagt, at de udgivede resultater var baseret på en "forudaftalt foreløbig aftale" af data op til 17. februar.

"Vi har gennemgået den indledende undersøgelse af den primære analyse og resultaterne stemte overens med den foreløbige analyse," siger Astrazeneca.

"Vi vil omgående gå i dialog med DSMB for at dele vores primære analyse med de seneste data om effektiviteten," siger selskabet.

Astrazeneca kan have givet ukomplet data om coronavaccine i USA

Lægemiddelstyrelsen spejder efter EMA-udmelding om Astrazenecas vaccinedata 

Tilliden til Astrazeneca-vaccine daler i Europa – også danskerne er skeptiske 

Mere fra MedWatch

FDA godkender booster-vaccine til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier