MedWatch

Astrazeneca kan have givet ukomplet data om coronavaccine i USA

Astrazeneca kan have offentliggjort forældet information om forsøg med sin coronavaccine og dermed givet et ukomplet billede af dens effektivitet.

Foto: RACHEL WISNIEWSKI/REUTERS / X07206

Astrazeneca kan have offentliggjort forældet information om forsøg med sin coronavaccine og dermed givet et ukomplet billede af dens effektivitet.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til de amerikanske sundhedsmyndigheder, National Institute for Allergy and Infectious Diseases.

Det udvalg, der afgør, hvorvidt en vaccine er sikker at tage i brug, har derfor udtrykt bekymring omkring data for Astrazeneca-vaccinen. Det drejer sig om udvalget The Data and Safety Monitoring Board (DSMB)

"Vi opfordrer virksomheden til at arbejde med DSMB for at vurdere effektivitetsdata og sikre det mest nøjagtige, up-to-date effektivitetsdata bliver offentliggjort så snart som muligt," siger Anthony Fauci, der er USA's øverste medicinske covid-19-rådgiver.

Nyheden kommer efter, at Astrazenecas covid-19-vaccine, AZD 1222, nåede det primære endemål i et amerikansk fase 3-studie mandag.

Vaccinen beskyttede 79 pct. af patienterne mod covid-19, og sikrede samtidig, at ingen patienter fik alvorlig sygdom eller blev indlagt på hospitalet, fremgik det.

Men vaccinen er altså endnu ikke godkendt i USA, som det er tilfældet i Europa, hvor der dog har været uro om vaccinationerne i flere lande i den senere tid.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier