MedWatch

Astrazeneca kan have givet ukomplet data om coronavaccine i USA

Astrazeneca kan have offentliggjort forældet information om forsøg med sin coronavaccine og dermed givet et ukomplet billede af dens effektivitet.

Foto: RACHEL WISNIEWSKI/REUTERS / X07206

Astrazeneca kan have offentliggjort forældet information om forsøg med sin coronavaccine og dermed givet et ukomplet billede af dens effektivitet.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til de amerikanske sundhedsmyndigheder, National Institute for Allergy and Infectious Diseases.

Det udvalg, der afgør, hvorvidt en vaccine er sikker at tage i brug, har derfor udtrykt bekymring omkring data for Astrazeneca-vaccinen. Det drejer sig om udvalget The Data and Safety Monitoring Board (DSMB)

"Vi opfordrer virksomheden til at arbejde med DSMB for at vurdere effektivitetsdata og sikre det mest nøjagtige, up-to-date effektivitetsdata bliver offentliggjort så snart som muligt," siger Anthony Fauci, der er USA's øverste medicinske covid-19-rådgiver.

Nyheden kommer efter, at Astrazenecas covid-19-vaccine, AZD 1222, nåede det primære endemål i et amerikansk fase 3-studie mandag.

Vaccinen beskyttede 79 pct. af patienterne mod covid-19, og sikrede samtidig, at ingen patienter fik alvorlig sygdom eller blev indlagt på hospitalet, fremgik det.

Men vaccinen er altså endnu ikke godkendt i USA, som det er tilfældet i Europa, hvor der dog har været uro om vaccinationerne i flere lande i den senere tid.

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier