MedWatch

Glaxosmithkline fordobler betalinger til læger

Glaxosmithkline har over de seneste år øget selskabets betalinger til læger markant. Det skriver britiske The Times.

Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

Den britiske medicinalkoncern Glaxosmithkline har næsten fordoblet sine betalinger til læger for at promovere selskabets lægemidler, siden selskabets politik på området blev ændret.

Det skriver britiske The Times.

Glaxosmithkline betalte forrige år 19,3 mio. pund til læger i USA og Europa mod 9,9 mio. pund i 2017, viser tal indsamlet af The Times.

I Storbritannien, Tyskland, Italien og Spanien er lægebetalingerne mere end tredoblet i perioden fra 2,5 mio. pund til 8,2 mio. pund.

Stigningen i betalinger er sket i løbet af de seneste år, hvor topchef Emma Walmsley, der overtog roret i 2017, har lagt stor vægt på at skærpe virksomhedens kommercielle fokus.

Indsatsen har fået Glaxosmithkline til at tilbagerulle en etisk reform indført af den tidligere topchef Andrew Witty, der forbød selskabet at betale læger for at promovere dets lægemidler.

"Vi anerkender, at vi spiller en stor rolle i at informere læger om vores lægemidler, men det skal gøres på en klar og transparent måde og uden nogen form for interessekonflikt," sagde selskabets tidligere topchef, Andrew Witty, da politikken blev indført.

Mindre end tre år senere er det nu tilladt hos selskabet at betale læger, som fortæller om "den nye forskning bag udvalgte GSK-produkter, deres tilhørende sygdomme og kliniske praksis i reklamesammenhæng".

Selv om Glaxosmithklines lægebetalinger fortsat er lavere end hos konkurrenter som Astrazeneca og Pfizer, vil de formentlige fortsætte opad, da selskabet håber at lancere mere end 20 nye produkter inden 2026.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier