MedWatch

Sundhedsøkonom: Medicinrådet mangler ressourcer

Medicinrådet har for tredje år i streg svært ved at leve op til egne målsætninger om sagsbehandlingstid, og det skyldes blandt andet manglende ressourcer, siger sundhedsøkonom Lars Holger Ehlers til Dagens Pharma.

Foto: FRED DUFOUR/AFP / AFP

Manglende ressourcer er årsagen til, at Medicinrådet også i 2020 ikke formåede at opfylde egne målsætninger om tidsforbrug i vurderingen af nye lægemidler og nye anvendelser.

Det siger sundhedsøkonom Lars Holger Ehlers, der er professor ved Klinisk Institut på Aalborg Universitet, til Dagens Pharma.

"Mit indtryk er, at alle dele af processen er presset i dag, og at der bør tilføres flere ressourcer både til udvidelser af råd, fagudvalg og sekretariat. Der er lange dagsordener, hyppige møder, og alt for få sundhedsøkonomer i råd og sekretariat, men hvor pengene skal komme fra, er et godt spørgsmål," siger han.

Der er aktuelt 53 ansatte i Medicinrådets sekretariat.

Over for mediet afviser Steen Werner Hansen, der deler formandskabet med Jørgen Schøler Kristensen, at flere ressourcer vil nedbringe sagsbehandlingstiden. Han peger i stedet på behovet for bedre data fra industrien, så rådet har et bedre grundlag at diskutere lægemidlerne ud fra.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier