MedWatch

Sanofi og GSK genstarter fase 2-forsøg med coronavaccine

Sanofi har sammen med partneren GSK sat gang i et nyt fase 2-studie af selskabernes potentielle vaccine mod coronavirus.

Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

Det franske medicinalselskab Sanofi har sammen med partneren GSK sat gang i et nyt fase 2-studie af selskabernes potentielle vaccine mod coronavirus.

Det meddeler Sanofi mandag formiddag.

Genstarten af studiet kommer efter, at selskaberne i december sidste år måtte melde ud, at der i første omgang ikke var nået en tilstrækkelig høj immunrespons blandt ældre i forsøget.

Det skyldtes ifølge Sanofi og GSK formentlig en utilstrækkelig koncentration af antigenet.

Det nye fase 2 studie skal nu finde den mest passende dosis af antigen, der derefter skal benyttes i et fase 3-studie.

"I løbet af de sidste par uger har vores teams arbejdet på at videreudvikle antigenformlen i vores rekombinante proteinvaccine baseret på vores erfaringer fra vores første fase 1/2 forsøg," siger topchefen i Sanofi, Thomas Triomphe, i meddelelsen.

Hvis fase 2-forsøget viser sig positivt, vil fase 3 blive indledt i andet kvartal af 2021 med henblik på at have en færdig vaccine klar i fjerde kvartal.

Vaccinen fra Sanofi og GSK er blandt dem, som Danmark har en købsoption på.

Mere fra MedWatch

Tidligere storaktionær holder døren på klem for ny investering i Orphazyme

Venturefonden Sunstone, der for nyligt solgte ud af sine aktier i Orphazyme, afviser ikke på et senere tidspunkt igen at skyde penge i selskabet, der torsdag fik en kold skulder af FDA til selskabets NPC-kandidat. Men fondens formål gør en geninvestering til en svær øvelse, lyder det fra general partner, Sten Verland.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier