MedWatch

Bioporto kan være på vej med corona-spyttest til hjemmet om et par måneder

Bioporto er ved at undersøge, om selskabets spyttest kan fungere som en hjemmetest. Der vil formentlig gå et par måneder, før produktet er klar til hjemmebrug.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Den danske diagnostikvirksomhed Bioporto stiger i mandagens handel med 9 pct. til 6,48 kr.

Et kurshop, som kommer efter, at selskabets corona-spyttest blev omtalt i tv-programmet 21 Søndag fra DR.

Selskabet er ved at undersøge, om spyttesten kan fungere som en hjemmetest.

Bioporto venter stadig på de sidste testresultater, fremgik det af indslaget, men det er forventningen, at testen bliver 90 pct. sikker, lød det.

"Nu simplere adgang vi har til de her test, nu mere bliver de brugt, og jo hurtigere får vi styr på den her pandemi," siger topchef i Bioporto Peter Mørch Eriksen i indslaget.

Prisen bliver omkring 100 kr., men der vil formentlig gå et par måneder, før produktet er klar til hjemmebrug.

Målsætningen er at udvikle en test, der ved hjælp af en spytklat kan give folk svar på, om de er smittet inden for ti minutter.

I indslaget bliver topchefen spurgt, hvor sikker han er på, at hjemmetest bliver et vigtigt element i fremtidens teststrategi:

"Det kan man aldrig være sikker på. Men jeg tror, at med det, man kigger på i pandemien i dag, så tror jeg, at hjemmetest bliver en altafgørende ting. Jeg tror, at du kommer til at se, at folk kommer til at se det som et naturligt fænomen - simpelthen for at undgå den her meget kraftige nedlukning igen," sagde topchefen.

Mere fra MedWatch

Behandlingsrådet dropper krav i håb om flere ansøgninger

For at gøre det lettere for virksomheder at indstille deres produkter til en evaluering i Behandlingsrådet, trækker rådet nu kravet om omkostningsneutralitet tilbage. Branchedirektør hilser beslutningen velkommen og ser stigning i ansøgningerne.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier