MedWatch

Flere aktører taler statslig vaccineproduktion ned

Pharmadanmark melder sig nu også ind i koret af aktører fra life science-branchen, som taler mod ideen om en national produktion af vaccine mod covid-19 og eventuelt andre, fremtidige pandemier.

Foto: Pharmadanmark / PR

Mette Frederiksen luftede i weekenden igen muligheden for, at Danmark skal kigge på mulighederne for en statslig vaccineproduktion, men den ide bliver skudt ned fra flere sider af aktører i life science branchen.

Overfor Berlingske melder fagforeningen Pharmadanmark sig også ind i koret af dem, der taler imod etableringen af sådan et produktionsapparat.

Skulle en vaccineproduktion blive aktuel, bør det i stedet for ske som en tværeuropæisk indsats, mener formand Rikke Løvig Simonsen. Specielt fordi flere af de nye covid-19-vacciner er enormt komplicerede.

"Jeg synes ikke, at man skal investere en masse penge i at etablere en national vaccineproduktion, for dels er det meget svært at realisere i praksis, og dels er det tvivlsomt, om det vil give os større sikkerhed ved fremtidige pandemier. At udvikle nye lægemidler er ikke et spørgsmål om, at man lige blander et par ting sammen, som så bliver til medicin. Det er et kæmpe teknologisk apparat, der skal i gang, når man eksempelvis skal fremstille mRNA-vacciner," siger Rikke Løvig Simonsen.

Eksperter skyder forslag om statslig vaccineproduktion ned

Eksperter: Stærkt usandsynligt at coronapatenter tvangsopløses

Mette Frederiksen er klar til at finansiere produktionen af vacciner 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier