MedWatch

Flere aktører taler statslig vaccineproduktion ned

Pharmadanmark melder sig nu også ind i koret af aktører fra life science-branchen, som taler mod ideen om en national produktion af vaccine mod covid-19 og eventuelt andre, fremtidige pandemier.

Foto: Pharmadanmark / PR

Mette Frederiksen luftede i weekenden igen muligheden for, at Danmark skal kigge på mulighederne for en statslig vaccineproduktion, men den ide bliver skudt ned fra flere sider af aktører i life science branchen.

Overfor Berlingske melder fagforeningen Pharmadanmark sig også ind i koret af dem, der taler imod etableringen af sådan et produktionsapparat.

Skulle en vaccineproduktion blive aktuel, bør det i stedet for ske som en tværeuropæisk indsats, mener formand Rikke Løvig Simonsen. Specielt fordi flere af de nye covid-19-vacciner er enormt komplicerede.

"Jeg synes ikke, at man skal investere en masse penge i at etablere en national vaccineproduktion, for dels er det meget svært at realisere i praksis, og dels er det tvivlsomt, om det vil give os større sikkerhed ved fremtidige pandemier. At udvikle nye lægemidler er ikke et spørgsmål om, at man lige blander et par ting sammen, som så bliver til medicin. Det er et kæmpe teknologisk apparat, der skal i gang, når man eksempelvis skal fremstille mRNA-vacciner," siger Rikke Løvig Simonsen.

Eksperter skyder forslag om statslig vaccineproduktion ned

Eksperter: Stærkt usandsynligt at coronapatenter tvangsopløses

Mette Frederiksen er klar til at finansiere produktionen af vacciner 

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier