MedWatch

Bavarian er klar til at producere covid-19-vaccine for andre selskaber

Hos Bavarian Nordic er man frustreret over at høre om produktionsknaphed i forhold til covid-19-vaccinerne, for selskabet er klar til at stille sin nye vaccinefabrik til rådighed for dem, der har en vacine klar.

Bavarian Nordics fabrik kan stå for påfyldningen af 240 mio. doser af covid-19-vacciner årligt. | Foto: Bavarian Nordic / PR

Mens Bavarian Nordic stadig arbejder på at finde finansiering til selskabets egen vaccine mod covid-19, er ledelsen mere end villig til at stille sine faciliteter til rådighed for producenter af allerede eksisterende vacciner.

Det skriver Børsen.

"Vi har gjort vores kapacitet klar over for alle, der har brug for at vide det. Så læser vi, at der er underskud af fyldefabrikker, og ingen kan finde kapacitet, og her er vi. Vi kan producere Skandinaviens behov på en uge," siger Paul Chaplin, adm. direktør i Bavarian Nordic.

Ifølge Børsens oplysninger er Bavarian Nordic for øjeblikket i dialog med Pfizer, men det er ikke noget, som nogen af selskaberne har ønsket at kommentere på.

Pfizer har dog netop afgivet et løfte om at udvide produktionen af vaccinen markant.

Pfizer og Biontech vil øge produktionen af coronavaccine markant

EU-forhandler afviser at fedte med betaling for vacciner

Vaccinestrid kan ramme medicinalindustriens omdømme 

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier